“Stop daar onmiddellijk mee, jij hoer!"

Print

Belaagde mama die de borst geeft in tranen als winkelpersoneel te hulp schiet. Video: Kaltura

Kersverse moeder Jessie Maher uit Connecticut in de Verenigde Staten was geschokt toen ze eerder deze week haar baby van amper enkele weken oud de borst wou geven. Ze bevond zich op dat ogenblik in het restaurant van een grootwarenhuis, Target.

Zodra ze haar baby wou voeden, kwam een man naar haar toe die haar onmiddellijk begon uit te schelden. “Stop daar onmiddellijk mee, jij hoer!”, Schreeuwde de man haar toe. Omdat Jessie nauwelijks kon geloven wat gebeurde begon ze het incident te filmen: “ik ben helemaal aan het trillen”, zegt ze. Meteen is duidelijk dat alle omstaanders de kant van Jessie kiezen en tegen de man in gaan. “Je hoeft niet te trillen, Jij hebt alle recht je baby de borst te geven!”, kalmeert een winkelbediende haar. Waarna ze de man buitenwerken: “Heb je dan geen respect!”, roepen ze hem toe.

Jessie heeft overigens niet alleen de steun van de omstaanders, maar ook de wet staat aan haar kant. In Connecticut is het toegestaan voor vrouwen om hun baby in het openbaar borstvoeding te geven. Een lokale organisatie die jonge moeders beschermt, liet al weten zeer verheugd te zijn met de positieve reacties van de omstaanders. Ook op internet is de steun voor de vrouw enorm.

.

Nu in het nieuws