Tweede drugsbende in een week tijd opgerold in Antwerpen

Archiefbeeld. Foto: BELGA

Tweede drugsbende in een week tijd opgerold in Antwerpen

Print
Antwerpen / Deurne / Wilrijk / Hoboken / Borsbeek / Hemiksem -

De lokale recherche van de Antwerpse politie heeft woensdag voor de tweede keer in één week tijd een drugsbende opgerold. Negen verdachten werden opgepakt en op verschillende locaties werden kleine hoeveelheden cocaïne, marihuana en hasj gevonden. Ook nu ging het om een al maanden lopend onderzoek.

De politie kwam naar eigen zeggen in november vorig jaar voor het eerst op het spoor van een groep jongemannen die drugs aan de man brachten in de Antwerpse districten Deurne en Wilrijk. Door middel van observatie en telefoononderzoek kon de organisatie in kaart worden gebracht.

Woensdag gingen de speurders over tot twaalf huiszoekingen in Antwerpen, de Antwerpse districten Hoboken en Wilrijk en de randgemeenten Borsbeek en Hemiksem. In totaal werden negen personen opgepakt, waarvan er zes na voorleiding bij de onderzoeksrechter in voorlopige hechtenis zijn genomen. Naast drugs nam de politie ook vier voertuigen en 15.000 euro aan cash geld in beslag.

Vorige week rolde de lokale recherche ook al een drugsbende op in Hoboken. Daarbij werden drie verdachten aangehouden, een vierde is nog spoorloos.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio