Deze vrouw dronk vier liter cola per dag, maar nu is ze een voorbeeld voor iedereen

Foto: rr

Deze vrouw dronk vier liter cola per dag, maar nu is ze een voorbeeld voor iedereen

Print
Karlye Thurlow (36) dronk elke dag vier liter cola en hield er een ongezond levensritme op na. Tot ze plots besefte dat ze daarmee allesbehalve een rolmodel was voor haar kinderen. Ze besloot dan ook haar levenspatroon drastisch om te gooien. Met een verbluffend resultaat tot gevolg.

Karlye, moeder van twee en afkomstig uit Lismore (New South Wales, Australië), heeft er altijd een erezaak van gemaakt om zo gezond mogelijk te koken voor haar kinderen. Maar terwijl ze zelf het goede voorbeeld had moeten geven, was haar eet - en drinkpatroon allesbehalve gezond. Zo woog Karlye drie jaar geleden maar liefst 120 kilogram.

“Ik begon me heel ongelukkig te voelen en besliste dat het zo niet langer meer kon”, vertelt Thurlow, die drie jaar geleden maar liefst vier liter cola per dag dronk. Ze rekende op verbluffende wijze af met haar overgewicht en verloor op amper negen maanden maar liefst 60 kilogram.

Na de borstvoeding

Hoe ze dat heeft klaargespeeld? “Ik begon eerst elke dag een halfuur te wandelen, waardoor ik de eerste drie maanden al twintig kilo afviel”, legt ze uit. Daardoor ging haar zelfbeeld opnieuw de hoogte in, en was ze klaar om naar de fitness te gaan.

“Dat deed ik ’s nachts om 3.30 uur, nadat ik Logan borstvoeding had gegeven. Zo was ik toch nog tijdig terug voor het ontbijt en voelde ik me bovendien fris genoeg voor de rest van de dag.”

Daarnaast stelde ze ook nieuwe boodschappenlijstjes samen, met daarop heel wat minder calorierijk voedsel.

Autisme

Haar gezonde levensstijl houdt ze intussen al een drietal jaar vol. Het gaf haar zelfvertrouwen bovendien een enorme boost. “Daardoor besefte ik dat ik eigenlijk niet gelukkig was bij mijn man. We besloten dan ook uit elkaar te gaan. De scheiding is gelukkig in vriendschap verlopen en de kinderen zijn intussen gewend aan het feit dat hun ouders apart leven.”

Maar dat was niet de enige tegenslag die Karlye de afgelopen drie jaar te verwerken kreeg. Er werd ook autisme vastgesteld bij haar beide kinderen. “Toch heeft dat weinig impact op ons leven. We praten er niet echt over - het is nu eenmaal zo. We proberen hun sterktes in de verf te zetten en vertellen hen regelmatig hoe geweldig ze zijn.”

Personal trainer

Toch loopt het niet elke dag even vlot, “maar ik heb geleerd om daarmee om te gaan. Eens diep ademhalen, en het gaat zo voorbij”.

Sinds begin dit jaar heeft Karlye zelfs haar eigen praktijk waarin ze als personal trainer mensen persoonlijk begeleidt. Ze hoopt op die manier haar positieve boodschap aan zoveel mogelijk mensen over te brengen. “Ik voel me verplicht om mijn verhaal met iedereen te delen en anderen aan te moedigen om niet zo lang bij de pakken te blijven zitten, zoals ik ooit heb gedaan”, besluit ze.

.

Nu in het nieuws