© PN

Bekende actrice zweert al jaren bij goedkope dagcrème

De Britse actrice Joanna Lumley (70), vooral bekend van haar rol als Patsy Stone in Absolutely Fabulous, heeft haar jeugdige uiterlijk eerder deze week toegeschreven aan een pot Astral cream. Deze crème kost amper 3,78 euro (200 ml) bij drogisten in Groot-Brittannië en heeft nog meer beroemde fans.

De Astral crème bestaat sinds 1952, kreeg in 1961 een make-over en is sindsdien niet veranderd qua samenstelling. Ook de blauwe pot met witte letters heeft nog steeds dezelfde look. Aanvankelijk kwam het product op de markt als middel dat je voor alles kon gebruiken: als dagcrème, zonnecrème, om baby’s in te smeren en een vers geschoren gezicht te hydrateren.

In Groot-Brittannië worden elke minuut twee potten van de crème verkocht en naast Jaanna Lumley zijn ook andere sterren grote fan. Onder andere actrice Kate Beckinsale en televisiepersoonlijkheid Amanda Holden, die voor de rest geen goedkope beautyroutine hebben, kunnen volgens The Daily Mail niet zonder hun pot.

Geheim ingrediënt

Maar welk ingrediënt maakt deze ‘wondercrème’ nu zo gegeerd? Volgens het bedrijf dat de crème maakt, is er geen sprake van een geheim bestanddeel. De makers zeggen dat het product een eenvoudige emulsie is van water in olie die fungeert als beschermende crème. Het voorkomt dat vocht uit de huid verdampt, terwijl de crème ook extra hydratatie biedt waardoor het gelaat er voller en elastischer uitziet en minder droog is.

NIET TE MISSEN