© RR

© Giampiero Sposito

1 / 2

Hier genieten Albert en Paola van hun oude dag

Haast niemand wist ervan, maar koning Albert (82) en koningin Paola (78) bezitten in Rome een immens buitenverblijf. Het gaat om de villa waar Paola haar kindertijd heeft doorgebracht. Sinds de troonswisseling brengen ze er het grootste deel van het jaar door. “Albert houdt van het ­leven in Rome. Hij voelt zich goed hier.”

Wim Dehandschutter

Een okerkleurig appartementsgebouw op de kruising van de Via Jacopo Peri en de Via Gregorio Allegri. Hier – in de schaduw van Villa Borghese, een van de beroemdste parken van Rome – genieten Albert en Paola van hun oude dag. Het is hun geheime toevluchtsoord, meldt 'Het Nieuwsblad'.

“La Regina (de koningin, red.)? Ik heb haar enkele weken geleden nog gezien. Ze was hier in mei met de koning”, vertelt cafébaas Ivano in het artikel. Hij baat een kiosk uit bij een van de ingangen van Villa Borghese, op vijf minuten wandelen van het koninklijke buitenverblijf.

“Als ze in Rome zijn, komen Paola en Albert geregeld langs in de namiddag om koffie of fruitsap te drinken. Soms met hun tweeën, soms met vrienden. Het zijn trouwe klanten in mijn zaak.” Volgens Ivano houdt koning Albert van het leven in Rome. “Hij voelt zich goed hier.”

Dat geldt al helemaal voor koningin Paola, die is opgegroeid in wat nu haar buitenverblijf is. Casa Ruffo, het huis van de Ruffo’s, wordt het door buurtbewoners genoemd. Paola was de jongste van zeven kinderen in het eeuwenoude adellijke geslacht Ruffo di Calabria. Haar vader Fulco was een oud-strijder van de Eerste Wereldoorlog en lid van de Senaat onder Mussolini.

Nu in het nieuws