© BELGA

Beroep in zaak-Jonathan Jacob gepland in november

Het Antwerpse hof van beroep gaat op 23 november een volledige zitting wijden aan de behandeling van de zaak over de dood van Jonathan Jacob. Dat zijn alle partijen donderdag overeen gekomen op een agendazitting. De beklaagden waren niet aanwezig en werden vertegenwoordigd door hun advocaten.

Jonathan Jacob (26) stierf begin 2010 in een Mortselse politiecel na een interventie van het Bijzondere Bijstandsteam (BBT) van de lokale politie van Antwerpen. Hij was in de cel beland, omdat hij door zijn agressieve gedrag niet terecht kon in het psychiatrisch centrum Broeders Alexianen in Boechout. Het BBT was opgeroepen om Jonathan te immobiliseren, zodat een arts een kalmerend spuitje kon geven, maar dat verliep niet zonder slag of stoot.

De toenmalige directeur (65) en de psychiater (57) van Broeders Alexianen in Boechout werden in eerste aanleg veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor schuldig verzuim. Zeven BBT’ers kregen vier maanden met uitstel en 275 euro boete voor “onopzettelijke doding”. Ze gingen allemaal in beroep tegen hun veroordeling.

Een achtste BBT’er en de politiecommissaris die het team erbij had geroepen, werden vrijgesproken, maar het openbaar ministerie tekende daartegen beroep aan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio