© rr

Islamitisch boek dat verkrijgbaar is in Antwerpse boekhandel propageert geweld tegen homo’s

“Verbrand hen. Duw hen van het hoogste punt van het dorp. Daarna moeten er stenen over hen gegooid worden.” Het zijn enkele citaten over homo’s uit de islamitische bestseller De Grote Zonden, die vrij te koop is in islamitische boekhandels in Antwerpen.

Joris van DER AA

Omar Mateen, een Amerikaanse moslim met Afghaanse roots, richtte op 12 juni een gruwelijk bloedbad aan in een nachtclub voor holebi’s in de Amerikaanse stad Orlando. Hij schoot 49 mensen dood en verwondde er 53. Afgelopen zaterdag werd een 26-jarige transgender van Tunesische afkomst neergestoken in Etterbeek. De daders waren volgens het slachtoffer aanhangers van de islamitische terreurorganisatie IS. Waar halen deze terroristen hun inspiratie om namens hun religie geweld te plegen tegen homoseksuelen en transgenders?

In populaire islamitische boekhandels zoals al Iqra in de Abdijstraat op het Kiel, zo blijkt. Daar is de internationale bestseller De Grote Zonden van de bekende imam Al-Haafidh adh-Dhahabi, die leefde van 1274 tot 1348, vrij te koop.

Twaalfde grote zonde

De geleerde waarschuwt de lezer voor de 70 grote zonden en jaagt hen de stuipen op het lijf met de straffen die Allah voor hen in petto heeft. De auteur onderbouwt zijn stellingen met citaten uit de Koran, de Soena en de Hadith. De homoseksuele daad wordt beschreven als de 12de grote zonde. Een zonde waar de doodstraf op staat. “De Profeet heeft gezegd: ‘Dood degenen die zich overgeven aan de daad van het volk van Loth (sodomie); de beide betrokkenen!’”

De auteur haalt ook Ibn Abbas, een metgezel van de profeet Mohammed, aan. “Ze moeten naar het hoogste punt van het dorp gebracht worden. Daarna moeten er stenen naar hen gegooid worden zoals Allah heeft gedaan met het volk van Loth.” Verderop in het hoofdstuk verwijst de auteur naar Aboe Bakr As Siddiq, een andere metgezel van de profeet. Die oordeelde als volgt over homoseksualiteit: “Allah heeft ons verteld over de bestraffing die Hij hen oplegde. Ik vind dat ze verbrand moeten worden.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio