© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ontbijten en loungen in Huis Van Hoof

In het pand in de Guldenstraat in Mechelen waar tot voor kort bloemenzaak De Borght gevestigd was, opent vandaag Huis van Hoof. De horecazaak wordt gerund door drie enthousiaste (jonge)dames die met de ontbijt- en loungebar een droom waarmaken.

Sven Van Haezendonck

Chef Mieke Van Hoof (55), haar dochter Yent’l Keymolen (19) en hartsvriendin Stéphanie Van Rompaey (30) zal je voortaan treffen in het monumentaal pand vlakbij de Grootbrug. En daarmee is de Dijlestad opnieuw een ontbijtadresje rijker, want die schieten de jongste tijd als paddenstoelen uit de grond.

“Toen wij onze plannen rond hadden, openden er net een paar. ‘Oei’ dachten we even, maar ze draaien allemaal en wij komen weer met iets nieuws. Huiselijke ontbijten met zelfgemaakte choco en confituur bijvoorbeeld”, legt Stéphanie van Huis van Hoof uit.

De dames serveren elke dag behalve zondag vanaf 8u30 tot 11u ontbijt. Prijzen variëren van 18 tot 30 euro. Maar voor dat laatste hebt u er wel een toast van het huis en een glaasje champagne bij. ’s Middags van 11u30 tot 15u wordt de lunch geserveerd.

Loungebar

Opvallend is dat Huis van Hoof zich niet enkel in de markt zet als een ontbijt- en lunchzaak. “We zijn tegelijk vanaf 15u ’s namiddags ook een loungebar waar mensen gezellig een glaasje wijn of een gin tonic kunnen drinken. Onze keuken blijft open tot 21u. Zo bieden wij in de namiddag zoetigheden aan die mijn oma ons helpt maken, en er staan ook tapas op het menu”, vertelt Stéphanie.

Huis Van Hoof kan tijdens mooie zomerdagen uitpakken met twee terrassen. “Eentje aan de straatzijde en in de tuin. Binnenkort openen wij op de eerste verdieping een ruimte voor bedrijven en in de kelder willen wij wijndegustaties organiseren”, zegt Mieke nog.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio