© AWV

© AWV

© AWV

© AWV

1 / 4

Geluidsschermen aan nieuwe bruggen R6 moeten overlast beperken

Geluidsschermen moeten voorkomen dag buurtbewoners al te veel hinder ondervinden van twee nieuwe bruggen op de R6 in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver. Voor fietsers komt er ook een nieuwe tunnel onder de gewestweg.

Sven Van Haezendonck

Met de bouw van bruggen over de kruispunten met de Antwerpse- en de Liersesteenweg pakt de Vlaamse overheid twee zwarte punten aan. Ten vroegste midden 2017 hoopt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de bouw te starten. Met de aanleg is een investering van zo’n 19 miljoen euro gemoeid.

Bij de aanleg van de nieuwe bruggen worden maatregelen genomen om de impact van het geluid dat het verkeer op de R6 veroorzaakt in de hand te houden. Daarvoor heeft de hogere overheid een studie laten uitvoeren, waarbij ook al rekening werd gehouden met de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten. “Zowel tussen de R6 en de Tivoliwijk als aan de wijk Ekelenhoek komen er geluidsschermen”, zegt AWV-woordvoerder Jef Schoenmaekers.

Ook voor fietsers is er goed nieuws. Een tunnel zal de Tivoliwijk verbinden met een nieuw fietspad naar Sint-Katelijne-Waver.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio