© JHS

Aartselaar komt als beste naar voren voor intergemeentelijk zwembad

De haalbaarheidsstudie naar een intergemeentelijk zwembad voor de Rupelgemeenten en Aartselaar is afgerond. De site van het huidige zwembad in de Kleistraat in laatstgenoemde gemeente komt er als potentiële locatie het beste uit.

Bart Roggeman

In opdracht van het Autonoom Provinciebedrijf Sport voerde studiebureau Sweco de voorbije maanden een onderzoek naar de haalbaarheid van een intergemeentelijk zwembad voor de vijf Rupelgemeenten én Aartselaar.

Vanuit de gemeenten werden aanvankelijk elf potentiële locaties voorgedragen, waarna er binnen een stuurgroep uiteindelijk zeven voorkeurslocaties werden geselecteerd. Naast de site van het zwembad in Aartselaar ging het om de huidige locatie van het zwembad in Hemiksem, het openluchtzwembad in Boom, de kleiputten in de Tuinlei en de Steenwinkelstraat aan de afrit van de A12 in Schelle, nabij de nieuwe N171 in Rumst en het Waterfront Researchpark in Niel. Na Aartselaar kwam de site van het openluchtzwembad in het park van Boom als tweede beste optie naar voren.

De niet-centrale ligging van de locatie in Aartselaar doet wel de vraag naar bijkomend en diepgaander onderzoek rijzen. Daarnaast is er ook nog de piste van het Plopsa-bad. De Rupelstreek is een van de vier geselecteerde kandidaten. Deze maand nog zou de Plopsa Group daarover een beslissing nemen.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio