© NDM

Bilal Laggoune kampt om WBC-titel Francophone halfzwaargewichten

In de gebouwen van sponsor DWB-liften werd woensdagavond het Boksgala van Ninove, van komende zaterdag 25 juni, voorgesteld. In de sporthal van Ninove hebben dan zeven amateurkampen, met allen boksers uit de regio van Aalst, Dendermonde, Asse en Gent, maar ook vijf elitekampen plaats. Hoofdbrok wordt de titelstrijd WBC Francophone bij de halfzwaargewichten tussen Bilal Laggoune en de Fransman Hakim Chioui.

“Ons programma slaat zeker aan bij de liefhebbers. Wij hebben immers nog slechts enkele tickets over”, stelt organisator Kristof Billens. “Logisch ook, want ons programma mag er best zijn. Na enkele amateurkampen is er omstreeks 20u15 de eerste elitekamp. Dat is er één bij de vrouwen tussen Elfi Philips en de Bosnische Katarina Vistica. Nog voor de pauze komt de Engelsman Joe Fournier in de ring tegen de Kroaat Almin Kovacevic. Fournier is een flamboyante Londense miljonair, die eigenaar is van discotheken en nachtclubs over de ele wereld, een echte vedette. Femke Hermans komt uit tegen Najat Hasnouni. Voor Hermans is het pas haar tweede kamp in haar carrière. Hasnouni is de regerende Belgische kampioene. Ook een partij die zal aanslaan is die tussen Meriton Karaxha en de Kroaat Lukas Leskovic. Eerstgenoemde verloor zijn laatste kamp op punten, maar kwam daarin wel uit tegen Jean-Pierre Bauwens. Mister TNT is uit op revanche en dat zal Leskovic geweten hebben.”

“De kamp van de avond is natuurlijk die tussen Bilal Laggoune en Hakim Chioui. Het is de eerste keer dat de thuisbokser in de klasse halfzwaargewichten zal uitkomen. Speciaal voor deze kamp verloor Laggoune niet minder dan 13 kilogram aan lichaamsgewicht. Zijn tegenstander is de kampioen van Frankrijk van 2011 en 2013. Hakim Chioui is een ervaren bokser met 31 zeges, tegenover 5 nederlagen en 1 draw. Hij bokste net als Laggoune vorig jaar voor de EBU-titel, maar verloor zijn wedstrijd tegen de Rus Igor Mikhalkin. Meteen is dit het sluitstuk van een avond met pittige kampen.”

Laggoune gaat meteen voor titel in nieuwe gewichtsklasse

Billal Laggoune oogde duidelijk scherp tijdens de voorstelling van het boksgala van Ninove. Voor het eerst in zijn carrière komt de 23-jarige immers uit bij de halfzwaargewichten. Dat tegen de 29-jarige Fransman Hakim Chioui in een gevecht om de WBC-titel Francophone.

“Ik start met veel vraagtekens aan die kamp. Op training verloopt alles naar wens maar sparring is sparring en geen wedstrijd”, begint de naar Miami uitgeweken Oost-Vlaming. “Ik train hard in Amerika. De oversteek deed ik bewust. Ik wil het uiterste uit mijn carrière halen. Ik heb ginds een appartement. Alles staat in het teken van de bokssport. Elke dag train ik keihard en dit in een goede professionele omgeving. Ideaal voor een bokser.”

Bilal Laggoune verloor maar liefst 13 kilogram voor deze kamp. “Ik voel me een stuk beter dan voorheen. Ook op mentaal vlak ben ik een pak sterker geworden. Ik denk dat ik een goede beslissing genomen heb door zoveel af te vallen. Ik ben er fysiek ook op vooruit gegaan. Ik kan sneller reageren. Wanneer ik begon te boksen, zat ik direct in de zware klasse, dat al dus van bij de amateurs. Qua incasseringsvermogen heb ik nog geen hinder ondervonden. Ik was destijds misschien wat te lui om te diëten. De oversteek naar Miami heeft me zeker deugd gedaan. Ze zijn er ook tevreden over mijn mentaliteit. Ik wacht nu af wat de kamp van 25 juni me zal brengen. Ik verwacht alvast een pak vuurwerk. Ik schat mijn kansen hoog in. De nieuwe gewichtsklasse kan mijn loopbaan een nieuwe relance geven. Na Ninove boks ik wellicht in Engeland (Londen) of Amerika (Chicago), maar dat zijn zorgen voor later. Nu ga ik eerst mijn kamp van volgende week zaterdag nog tot in de puntjes voorbereiden en eens bij mijn familie op bezoek gaan. Sinds ik in Miami woon zie ik hen nog maar weinig.”

Meer sportnieuws