Anderlecht bereikt persoonlijk akkoord met nieuwe hoofdcoach

Foto: Belgaimage

Anderlecht bereikt persoonlijk akkoord met nieuwe hoofdcoach

Print
René Weiler ligt in polepositie om de nieuwe coach van Anderlecht-coach te worden. Paars-wit bereikte donderdagavond een persoonlijk akkoord voor twee seizoenen met de 42-jarige Zwitser nadat de Spanjaard Roberto Martinez (ex-Everton) afzegde. De deal is wel nog niet rond, Anderlecht onderhandelt nu met FC Nurnberg, de huidige ploeg van Weiler.

De voorbije dagen heerste er echt onrust — bijna paniek — op Anderlecht. Ja, er was een akkoord met gewezen Lyon-trainer Paul Le Guen (52), maar het idee om een coach te halen die vooral de jongste jaren naam had gemaakt in plaats van eentje die tien jaar geleden schitterde, primeerde.

Daarom schoof RSCA de kandidatuur van Le Guen vanochtend opzij, en bewoog het zich op een nieuw spoort: dat van Roberto Martinez. Die werd na een zwak seizoenseinde ontslagen bij Everton, waar hij onder meer Romelu Lukaku en Kevin Mirallas onder zijn hoede had. Martinez vroeg paars-wit om 24 uur bedenktijd, en gaf in de loop van de vooravond zijn antwoord: de Spanjaard past voor het aanbod van Anderlecht.

Anderlecht richtte zijn pijlen op de 42-jarige René Weiler, coach van Duitse tweedeklasser Nürnberg. Paars-wit meldde donderdagavond dat het een akkoord bereikte met de Zwitser. Nu moet wel nog een akkoord bereikt worden met Nürnberg, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Volgens het Duitse Kicker.de heeft Weiler namelijk zelf gevraagd aan Nürnberg om te vertrekken. Om de 42-jarige Zwitser los te weken, moeten de Brusselaars hoe dan ook met centen over de brug komen aangezien Weiler nog een contract voor een seizoen heeft. De tijd dringt, want morgen organiseert Anderlecht zijn eerste medische tests.

Andere opties zijn Le Guen en de Noor Ole Gunnar Solskjaer (Molde). De Noor is nogal honkvast, maar zijn entourage liet eerder al weten: “Herman Van Holsbeeck moet beslissen.”

Meer voetbalnieuws