Omar Mateen te zien op oude documentairebeelden

Print
Omar Mateen, de Amerikaan van Afghaanse origine die afgelopen weekend een bloedbad aanrichtte in een homoclub in Orlando, Florida, is opgedoken op oude televisiebeelden. De beelden zijn afkomstig uit een documentaire uit 2012 en Mateen is er te zien als bewakingsagent.

Het fragment waarin Omar Mateen te zien is komt uit ‘The Big Fix’, een documentaire over de enorme olieramp uit 2010 in de Golf van Mexico, toen er een ontploffing plaatsvond op het boorplatform Deepwater Horizon.

In de nasleep van de milieuramp was Mateen werkzaam als bewakingsagent op een site in Florida waar oliebedrijf BP grote opkuiswerken uitvoerde. Het undercovertelevisieteam stelt bewakingsagent Mateen enkele vragen, waar hij cynisch op reageert. Zo zegt Mateen dat “iedereen hier hoopt dat er nog veel meer olie naar boven komt, er nog meer klagende mensen zijn en er nog meer jobs voor het bedrijf zullen zijn”.

Sarah Booth, de woordvoerster van bewakingsfirma G4S bevestigde intussen dat de man op de beelden wel degelijk de schutter van Orlando is. 

.

Nu in het nieuws