Lijnbus belandt in voortuin nadat boze passagier chauffeur aanviel en aan stuur trok

Foto: Facebook

Lijnbus belandt in voortuin nadat boze passagier chauffeur aanviel en aan stuur trok

Print
Meerhout -

Op een bus van vervoersmaatschappij De Lijn is woensdag een incident geweest. Een ontevreden passagier viel de chauffeur aan omdat die niet aan een halte was gestopt. De woeste passagier trok op een gegeven ogenblik aan het stuur van de bus, waardoor die van de baan afweek en in een voortuin belandde. Alle passagiers bleven gelukkig ongedeerd.

Het incident deed zich voor op lijn 299 van Geel naar Hasselt. De bus reed in de richting van Limburg. Op de Gestelsesteenweg in Meerhout ontstond rond 18.30u een woordenwisseling tussen een passagier en de buschauffeur.

“Een van de passagiers wilde afstappen aan de halte bij de kerk in Gestel”, zegt woordvoerder Sonja Loos van De Lijn. “De chauffeur is daar voorbij gereden. Hij zei tegen de man dat hij niet gestopt was omdat te laat op het belletje is geduwd. De passagier beweerde dat hij wel op tijd gebeld had en reageerde agressief. Er is wat geduwd en getrokken. De chauffeur raakte bij de schermutseling lichtgewond en zijn kleren waren beschadigd.”

Passagiers ongedeerd

De agressieve passagier begon ook aan het stuur van de rijdende bus te trekken. Daardoor raakte het voertuig van de weg af en ramde enkele verkeersborden. De bus kwam tot stilstand in een voortuin. “Op de bus zat een zevental passagiers”, vertelt Sonja Loos. “Die zijn allemaal ongedeerd gebleven. Ze zijn opgevangen door medewerkers van De Lijn en hebben met de volgende dienst hun reis kunnen verder zetten. De politie is ter plaatse geweest om de nodige verklaringen af te nemen en een proces-verbaal op te stellen. De bus is getakeld, want die kon op eigen kracht niet meer verder rijden. Gelukkig is, behalve de lichte kwetsuren van de chauffeur, niemand gewond geraakt bij dit geval van fysieke agressie. Dit had echter veel erger kunnen aflopen.”

.

Nu in het nieuws