Maxime Pauwels levert zijn visitekaartje af op internationaal tornooi in Binche: "Mijn doel? Snel in de top duizend"

Maxime Pauwels. Foto: smb

tennis

Maxime Pauwels levert zijn visitekaartje af op internationaal tornooi in Binche: "Mijn doel? Snel in de top duizend"

Print
Herentals / Morkhoven / Noorderwijk -

Bijna drie uur stond Maxime Pauwels gisteren op het tennisveld. Uiteindelijk haalde hij het in drie sets van Jonas Merckx op het ITF-tornooi in Binche. "Het was een zware wedstrijd", aldus Pauwels.

"Door de vele plassen op de tennisterreinen moesten we uitwijken naar het indoorcomplex in het Waalse Binche”, vertelt Pauwels. “Het werd een lange wedstrijd met veel rally's en een lange tiebreak in de eerste set. Ik redde zelfs een setpunt van Jonas Merckx. Uiteindelijk gaf mijn goede opslag de doorslag. In de tweede set kon ik een 2-1-voorsprong niet verzilveren. Plots kreeg ik een concentratiedipje en werd ik misschien iets te overmoedig. Jonas trok het laken naar zich toe. In de derde set haalde ik mijn beste tennis boven en won ik finaal met 6-1", blikt de 17-jarige inwoner van Itegem (Heist-op-den-Berg) terug op één van de knapste overwinningen in zijn carrière.

"Ik hoop dat ik de komende weken nog regelmatig de tweede ronde haal van een 10.000 dollartornooi. Veel hangt af van de loting uiteraard. Mijn doel over enkele maanden is een plaats in de top duizend van de wereld. Deze zomer ben ik vooral actief in de 10.000 dollartornooien in België. In de herfst en winter trek ik naar het buitenland", kijkt hij al even vooruit.

Sinds zijn tiende is alles tennis wat de klok slaat.

"Ik heb drie jaar gevoetbald. Tot ik voluit voor tennis koos. Vroeger was ik lid van TC Zevenbergen in Lier. Van september 2014 tot de paasvakantie van 2015 trainde ik op de Kim Clijsters Academy in Bree. Toen maakte ik de overstap naar KTC Diest. Benny Van Houdt en Michiel Antheunis zijn mijn trainers. In een trainingsweek vind je me vijf van de zeven dagen in Diest.”

“Tot het vierde middelbaar volgde ik de richting Latijn. Daarna stapte ik over op thuisstudie en examens via de middenjury. Die combinatie lukt beter met het tennis omdat ik zelf kan plannen. Ik ben ongeveer halfweg in mijn derde graad."

De trainer van Maxime Pauwels, Benny Van Houdt, was in zijn nopjes met de prima prestatie van zijn leerling gisteren.

"Knap van Maxime. Hij tenniste met veel maturiteit, op een hoog niveau en bijna foutloos. Op de tweede set na waarin hij een dipje kreeg en misschien iets te overmoedig was. Laat het ons een jeugdzonde noemen."

Meer sportnieuws