WielrennenElite zonder contract en U23 in Keerbergen

Tom Linten en Stef Vermeulen geklopt door Waal Lionel Taminiaux: “De massasprint verliep bijzonder hectisch”

Lionel Taminiaux was in Keerbergen in een massasprint sneller dan streekrenner Stef Vermeulen en Tom Linten van Toekomstvrienden Rock Werchter Cycling team. “De sprint verliep bijzonder hectisch”, aldus Linten.

lce

Dat Lionel Taminiaux de Grote Prijs Fietsen Van Der Veken op zijn naam schreef, was hoogst merkwaardig want hij had eerder in de ontsnapping met drie de rol moeten lossen.

“Ik zag het nut niet in van die vlucht”, aldus de vlot Vlaams sprekende Waal uit Jodoigne over zijn aanval met Davy Commeyne en Stijn De Pauw. “Ik liet me uitzakken, terwijl die twee het vooraan nog een tijdje uitzongen, maar uiteindelijk toch werden gegrepen.”

Eenmaal die vlucht ongedaan gemaakt, leek een massasprint onvermijdelijk. “Ik kreeg eindelijk eens de kans om me in zo’n sprint te tonen”, aldus 20-jarige Taminiaux, die zich eerder al tot Waals kampioen kroonde en voor wie dit zijn tweede zege was.

Tom Linten van Toekomstvrienden Rock Werchter Cycling team had het graag anders gezien.

“Mijn ploegmaat Kjell Peeters probeerde met twee andere renners nog weg te rijden in de finale. Ik liet het gat vallen maar ze werden op het laatst gegrepen, wat de inleiding was tot een hectische eindsprint. Ik maakte kans, maar zat aan de verkeerde kant. Pech”, aldus Linten

Nog meer tegenslag was er voor Patrick Van Roosbroeck, die lek reed in de eerste ronde, en Thomas Demolder, die moest opgeven wegens een afgebroken pedaal.

Meer sportnieuws