Meteen 23 spelers present op eerste training van Standard

Foto: Photo News

Meteen 23 spelers present op eerste training van Standard

Print

Drieëntwintig spelers tekenden woensdag present op de eerste training van Standard Luik in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2016-2017. Ibrahima Cissé, overgekomen van KV Mechelen, en Birama Touré, getransfereerd van Nantes, maakten kennis met hun nieuwe teamgenoten. Mathieu Dossevi, Reginald Goreux, Eyong Enoh, Yohann Thuram en Faruku Miya genieten nog enkele dagen van verlengd verlof na hun interlandverplichtingen. Zij worden niet voor 24 juni terugverwacht aan de boorden van de Maas.

Yannick Ferrera, de trainer van de Rouches, had twee oefensessies geprogrammeerd op deze eerste trainingsdag maar de spelers mochten zich uiteindelijk tevreden stellen met één lange training. Philippe Vande Walle, de nieuwe keeperstrainer die is overgekomen van KV Mechelen, en Eric Roex, voormalig conditietrainer van de Rode Duivels, maakten hun eerste werkdag mee in de staff van de jonge trainer.

Meteen 23 spelers present op eerste training van Standard
Foto: Photo News

Alpaslan Ozturk, Lucas Pirard, François Marquet en Georgy Zhukov keerden allen terug van een uitleenbeurt en stonden opnieuw in de rood-witte kleuren op het trainingsveld.

Mohamed Yattara, in de winterstop uitgeleend aan het Franse Angers, keerde ook terug naar Sclessin maar hij moest de eerste training laten schieten. Hij blesseerde zich aan de enkel op de laatste speeldag van de Ligue 1. Om dezelfe reden verscheen ook Adrien Trebel niet op het trainingsveld. Hij is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij opliep tegen Kortrijk op de tweede speeldag van Play-Off II.

De laatste afwezige op de eerste training van de Rouches was Milos Kosanovic. Hij scheurde de ligamenten van zijn linkerknie in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Waasland-Beveren en vervolgt zijn lange revalidatie.

Standard speelt zijn eerste oefenmatch op donderdag 23 juni in Tilleur om 19u00. RFC Tilleur werd afgelopen seizoen kampioen in eerste provinciale en promoveerde zo naar de derde divisie van het amateurvoetbal.

Meer voetbalnieuws