© smb

tennis - Niels Van de Vel is van alle markten thuis en wint dubbelfinale op TC De Dageraad

“Dit is beter dan dik worden in mijn luie zetel voor tv"

Niels Van de Vel is een bezige bij. Hij is niet alleen voetballer bij KFC Turnhout, dat straks in de derde amateurklasse B zal uitkomen, hij zaalvoetbalt ook bij eersteklasser Malle-Beerse. En tijdens het voorbije weekend won hij een tennistornooi. "Het is de ideale afwisseling in deze periode", knipoogt Van de Vel.

Bart d'haene

Samen met zijn vader Luc schreef Niels Van de Vel (C+30/4-klassement in het dubbelspel) afgelopen weekend de finale van dubbel heren 9 op zijn naam. In de finale versloegen vader en zoon in Beerse niet zonder slag en stoot het duo Hans Vink en Kristof Van Deun in drie sets: 5-7, 6-2 en 10-8. Deze week is Van de Vel aan de slag op het dubbeltornooi van zijn club TC De Kievit in Zoersel.

"Ik schreef in met mijn zus Jill in dubbel gemengd 6, waarin we er helaas uitgingen in de eerste ronde in drie sets, en met een vriend, Giovanni Smet, in dubbel heren 3. In de eerste ronde namen we het op tegen Jess Daas, voetballer bij Zwarte Leeuw, en zijn vader Jan. Zo zie je maar dat voetballers in deze periode van het jaar geregeld opduiken in tennistornooien. Want op een ander tornooi haalde Jess en zijn vader het van Wim Horsten, mijn ploegmaat bij KFC Turnhout, en zijn broer Tom", vertelt Niels Van de Vel, inwoner van Malle.

"Niet dat ik een fanatieke tornooispeler ben. Ik speel enkele tornooien in de buurt, meer niet. Volgende week hervatten we de trainingen bij Turnhout en dan laat ik de tornooien sowieso voor wat ze zijn. Ik probeer in de zomer af en toe nog wel een balletje te slaan, maar verder dan dat gaan mijn ambities in het tennis niet.”

“Gisteren stond er dan weer een training in de zaal bij Malle-Beerse op het programma. Aan beweging geen gebrek, dus. Ik vind tennis de ideale bezigheid in juni. Beter dat dan dik worden in mijn luie zetel voor mijn tv (grijnst)."

Of aan hem een groot tennistalent verloren is gegaan?

"Bwah, neen. Ik probeer vooral veel te sporten. Na de overwinning in Beerse kreeg ik een bon van een sportwinkel. Daar kan ik voetbalschoenen mee gaan kopen (lacht). Als voetballer heb je wel een zeker balgevoel en ik ga elke bal die in mijn richting wordt geslagen terughalen. Als mijn service lukt, is hij behoorlijk hard. Mijn forehand mag er best wezen. Mijn backhand daarentegen is heel wat minder. Dat is me te technisch. Op 5 juli vertrek ik op vakantie en op 18 juli start de definitieve voorbereiding bij KFC Turnhout."

Meer sportnieuws