© rr

Duits bondscoach reageert zelf op gênant “krabincident” aan edele edelen

Duitse bondscoach Joachim Löw heeft zich woensdag geëxcuseerd voor zijn ‘slippertje’ tijdens de match tegen Oekraïne. Löw tastte tijdens de wedstrijd tegen Oekraïne voor de dug-out ongegeneerd naar zijn edele delen. De beelden werden massaal gedeeld via sociale media en zorgden in Duitsland voor de nodige ophef.

“Eerlijk gezegd, ik heb de beelden de dag erop gezien en er zijn dingen die we doen zonder er ons van bewust te zijn”, aldus Löw tijdens een persconferentie. “Ik was me er helemaal niet van bewust”.

Löw beloofde in het vervolg meer op te letten. “Je zit vol adrenaline en je bent in volle concentratie en soms besef je niet goed wat je doet”, klonk het.

Eerder was ook speler Lukas Podolski al dieper ingegaan op het heikele thema: “Binnen het team is dat geen onderwerp. Ik denk dat 80 procent van ons wel eens aan zijn ballen krabt, en dan is dat geen probleem.”

Met sich kraulen an den Eiern” verwoordde “Poldi” zeer duidelijk wat Löw deed, waardoor de aanwezige journalisten in lachen uitbarstten.

Schweinsteiger opnieuw op de bank

Het ging ook over voetbal tijdens de persconferentie en daarover liet Löw weten dat Bastian Schweinsteiger opnieuw op de bank zal starten voor de match tegen Polen van donderdag.

“Schweinsteiger boekt dag na dag vooruitgang op conditioneel vlak. Hij heeft veel gewerkt in de voorbereiding en er is een zekere vermoeidheid opgetreden na enkele weken. Hij heeft steeds meer energie maar hij heeft nog niet de kracht om 90 minuten vol te maken. Daarom start hij op de bank”, aldus Löw, die er aan toevoegde dat doelman Manuel Neuer de aanvoerdersband zal dragen tegen Polen.