© AP

Vier ultra’s uit Nice opgepakt voor organiseren van rellen

In de zuidelijke stad Nice zijn woensdag vier inwoners van die stad vastgezet. Zij worden verdacht van het organiseren en deelnemen aan een rel met Noord-ierse voetbalsupporters zaterdagavond, zo heeft procureur Jean-Michel Prêtre van Nice bekendgemaakt. In de woningen van het viertal zijn huiszoekingen verricht.

De vier zouden aanleunen bij de “ultras de la Populaire Sud”, de belangrijkste groep voetbalsupporters van Nice, zei de magistraat. Allen liepen al eerdere veroordelingen op, soms tot zware straffen voor geweld in groep.

Het kwartet zou donderdag al moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank van de stad. Ze zitten vast op verdenking van vrijwillige geweldpleging in groep en deelname aan een groep die het plegen van geweld als doelstelling heeft. Dit kan de verdachten vijf jaar cel opleveren. De vier ontkennen voorbedachtheid.

De plaatselijke autoriteiten hebben dinsdag ook de administratieve sluiting bevolen van een café in Nice dat als verzamelplaats zou hebben gediend voor het organiseren van de aanval op de Noord-Ieren.

Bij het geweld aan de vooravond van de match tussen Noord-Ierland en Polen vielen negen gewonden. De politie kon de rel na negen minuten de kop indrukken.