© Patrick Van Dyck

© Patrick Van Dyck

1/2

Don Bosco Hoboken breidt uit met nieuwbouw en buitenzone

“Om nog beter te kunnen inspelen op de verwachte groei van het aantal leerlingen in en rond Antwerpen dat kiest voor technisch- en beroepsonderwijs”, vertelt directeur Laurent Heyman.

Momenteel telt het Technisch Instituut Don Bosco Hoboken, gelegen in de Salesianenlaan, ruim 1.200 leerlingen. “Door de grote stijging van het aantal leerlingen is de druk op onze praktijkruimtes en op de rest van het gebouw fors toegenomen”, vertelt Heyman. “Daarom heeft onze school nood aan uitbreiding. Meer werkruimte per leerling is een absolute noodzaak.”

In 2011 kocht de school een terrein, gelegen aan de Schoonselhoflei, aan van de stad. “Daar bouwen we een nieuw schoolgebouw en een bijbehorende buitenzone. Het is de bedoeling dat onze afdelingen bouw en elektriciteit naar hier verhuizen. De vrijgekomen ruimte in het bestaande praktijkgebouw zal worden ingenomen door de andere afdelingen. Op die manier kunnen we het plaatsgebrek, waarmee al onze praktijkafdelingen momenteel kampen, oplossen.”

De grondwerken gingen dit voorjaar van start. “De eerstesteenlegging vieren we op 24 juni in aanwezigheid van schepen Marc Van Peel en afgevaardigd bestuurder en Salesiaan Bart Decancq.”

Heyman hoopt dat de werken kunnen worden afgerond in april 2017. “Onze bouwafdeling kan dan in gebruik genomen worden bij de start van het schooljaar. Voor onze afdeling elektriciteit voorzien we zes grote projectklassen waar zowel theorie als praktijk kan worden gegeven. Die lokalen gaan we, samen met onze leerlingen, zelf inrichten en stap voor stap in gebruik nemen. We geven onszelf dan ruim één schooljaar om onze huidige praktijkblok te herverdelen onder de andere richtingen.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Metropool Stad

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio