Westmallenaar Rik Nuyts wint Europees kampioenschap Obstacle Course Running in Nederland

Print

Rik Nuyts hangt in de touwen tijdens het EK in Nederland Foto: Jan Vorsselmans

Malle - België doet het uitstekend in de discipline Obstacle Course Running. Op het Europees kampioenschap in Wijchen (Nederland) kaapten onze landgenoten liefst acht podiumplaatsen weg, met onder meer een gouden medaille voor Westmallenaar Rik Nuyts.

Voorzitter Tommy Van Acker van OCR-Belgium legt uit: “Deze sport ontstond eind jaren tachtig in Engeland en waaide ongeveer vijf jaar geleden over naar België. Onze club telt 270 leden en 50 VIP-leden. Er zijn in het verleden al twee wereldkampioenschappen geweest, beide in Amerika. De eerste editie van het EK vond zopas plaats in Nederland, waar we prachtige resultaten boekten met drie Europese titels: Itse Van Nijlen uit Turnhout bij de 16-19-jarigen, Bruno Sparacio uit Namen bij de 40-44-jarigen en Rik Nuyts uit Westmalle bij de 35-39-jarigen. Daarnaast behaalden we nog vijf andere podiumplaatsen.”

Rik Nuyts (39) nam vorig jaar nam al deel aan het WK en werd zeventiende. In 2015 won hij de Gladiator Run in Vossem en nu werd hij primus op het EK in zijn leeftijdscategorie. In oktober mag hij deelnemen aan het WK in Canada.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio