© Jan Vorsselmans

Heel het dorp in de ban van Halle Proeft

Geen Halle Smikkelt of Halle Sneukelt, maar wel degelijk Halle Proeft komt er vrijdag 17 juni aan. Er staan die dag van 15 tot 24u dertig eet- en drankkraampjes opgesteld op het dorpsplein in Halle.

Jan Vorsselmans

De jongste dagen is er heel wat te doen geweest rond de naam Halle Proeft. “De organisatoren van Antwerpen Proeft dreigden met een rechtszaak, omdat de naam van onze activiteit te veel zou gelijken op die van hen. Maar hun bezwaren echt concreet maken, deden ze niet. Dus gaan wij voort op ons elan. Bovendien staat de publieke opinie achter ons", beweren de organisatoren Tom Sleeuwaert, Belinda Peeters, Fries Lefevere en Leentje Vervliet van de vereniging Halle Leeft.

"We pakken uit met Halle Proeft op het plein en op het grasveld aan de kiosk in hartje Halle. Een ideale locatie”, vindt Fries Lefevere. Hij maakt deel uit van de folkgroep Twalseree, die Halle Proeft mee opluistert met zang en muziek. Ook harmonie Sint-Martinus tekent present.

Vorig jaar, tijdens de eerste editie van Halle Proeft, telden de organisatoren 1500 bezoekers en 22 kramen. "Nu verwachten we 30 standhouders en nog meer proeflustigen. Speciaal voor hen hebben we een overzichtelijke menukaart met een bijpassende plattegrond uitgewerkt om een beeld te krijgen van het aanbod aan gerechtjes. De toegang tot het terrein is gratis en iedere standhouder bepaalt zelf de prijzen. Met behulp van een pictogram met een vrolijke pier, naar de bekende Pier van Halle, geven we aan welke proevertjes gemaakt zijn met lokale producten, zoals: hoeve-ijs van Den Achtersten Dries, de World’s End Rum van Lester Schutters enz. Met een apart icoontje zetten we kindvriendelijke hapjes in de aandacht: een pannenkoek van de ouderraad van de school Pierenbos, hotdogs bij de veteranen van KFC Halle…De deelnemende horecazaken overtreffen zich door lekkere, originele schoteltjes aan te bieden voor zeer toegankelijke prijzen", zegt Tom Sleeuwaert.

Om 24u is Halle Proeft afgelopen. “Maar dan is het feest nog niet voorbij, want er zijn afterparty’s in Jeugdhuis De Non en in Café Hallywood, hier vlakbij”, lachen Leentje Vervliet en Belinda Peeters schalks.

Info: www.halleproeft.be of op Facebook via Halle Leeft

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners