© REUTERS

Situatie in Rijsel begint uit de hand te lopen na “enorme knal”

In de Noord-Franse stad Rijsel begint de situatie woensdagavond uit de hand te lopen, zo hebben SkyNews en de krant La Voix du Nord gemeld. Sky bericht dat de oproerpolitie Engelsen achterna zit nadat een “enorme knal” op straat is gehoord. De Politie zette ook traangas in om de onrustzoekers uit elkaar te drijven.

Rusland speelde vandaag tegen Slowakije en na de rellen in Marseille hielden ze in Rijsel hun hart vast. Voor de match in het Pierre Mauroystadion waren er geen problemen en was de sfeer tussen beide supportersteams zelfs goed. Tijdens de wedstrijd werd door Russische voetbalsupporters wel een vuurpijl afgeschoten. Stewards konden de vuurpijl snel laten uitdoven maar de fans waren nochtans gewaarschuwd dat dit niet mocht. De UEFA dreigde bij neiuwe incidenten immers met uitsluiting van het land op het EK. Voor de rest bleef het rustig.

Rusland verloor uiteindelijk met 1-2 en dat wakkerde de onrust nadien natuurlijk aan. In het centrum van de noordelijke metropool zitten bovendien al duizenden Engelse voetalsupporters, daags voor de wedstrijd tussen Engeland en Wales in het nabije Lens donderdag.De Disciplinaire Commissie van de Europese voetbalbond UEFA houdt geen rekening met incidenten buiten de stadions.