Man ontkent zedenfeiten en zegt dat hij moest plassen

Abeelestraat in Sint-Amands Foto: google street view

Man ontkent zedenfeiten en zegt dat hij moest plassen

Print
Sint-Amands -

Een 45-jarige Nederlander stond in Mechelen voor de rechter omdat hij ervan verdacht wordt een vrouw te hebben aangerand in de Abeelestraat. De man ontkende dat met klem.

Half augustus van vorig jaar ging een toen 40-jarige vrouw uit Oppuurs joggen. Toen ze door de Abeelestraat in Sint-Amands liep, kwam er een man van tussen het struikgewas gesprongen en hield zijn hand voor de mond van de vrouw. Het slachtoffer en de dader kwamen ten val, maar de vrouw liet zich niet doen en verweerde zich zo hard ze kon. Ze begon om hulp te roepen en daarop zette de dader het op een lopen.

De verdachte, R.S. bleek later, sprong in zijn auto - een voertuig met Nederlandse nummerplaat - en stoof weg richting Provinciale Weg.

Na een grondig onderzoek kon de politie de man oppakken in Arnhem. Maar hij ontkent de aanranding. “Mijn cliënt zegt dat hij een hele dag op de baan was geweest voor zijn werkgever en dat hij hoognodig moest plassen. Hij deed dat in het struikgewas van de Abeelestraat en toen hij terug naar zijn auto wou stappen, is het slachtoffer tegen hem aangelopen”, zei advocaat Christian Clement. “Hij had nooit de intentie om haar aan te randen of iets anders met haar te doen. Hij geeft toe dat hij jaren geleden een zedendelinquent was, maar vandaag de dag is hij dat niet meer. Nergens staat ook te lezen dat hij het slachtoffer zou aangeraakt hebben op intieme plaatsen.”

Of de rechter dat verhaal gelooft weten we over twee weken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio