Sp.a pleit voor expressbus in groot-Bornem

Foto: BDW

Ook meerderheid wil betere busdienst

Sp.a pleit voor expressbus in groot-Bornem

Print
Bornem -

De Bornemse sp.a heeft op de jongste gemeenteraad voorgesteld om een Bornem Express bus in het leven te roepen. Een busdienst die één keer per uur alle deelgemeenten aandoet.

Het openbaar vervoer in Groot-Bornem is de jongste jaren een zorgenkind geworden. Er rijden nog nauwelijks of zelfs geen bussen meer tussen de deelgemeenten en het centrum van de gemeente. “Daarom pleiten wij om een Bornem Express bus in het leven te roepen. Een bus die één keer per uur langskomt in de deelgemeenten van Bornem en naar het centrum rijdt”, zegt Rony Cuyt van de sp.a. “Het komt erop neer dat De Lijn instaat voor de middelen en dat het gemeentebestuur de nodige propaganda zou voeren. Bijvoorbeeld door een bon in het gemeentelijk blad te plaatsen of een kaart aan te bieden aan één euro per rit.”

Een tijdje geleden werd een gelijkaardig initiatief opgestart in Mol en daar zou het op heel wat bijval kunnen rekenen. “Dat zal zo ook bij ons zijn. Mensen uit pakweg Eikevliet, Wintam, Hingene maar ook Mariekerke willen graag naar het centrum komen om hier deel te nemen aan het sociale leven of om te winkelen.”

Schepen van Mobiliteit Liesje Pauwels (CD&V) beseft dat de busverbindingen in de gemeente beter moeten. “We zijn in dit dossier uiteraard afhankelijk van De Lijn. Maar de regio Mechelen is momenteel uitgekozen om enkele nieuwigheden uit te proberen. We hopen dus dat een Expressbus of een ander alternatief uit de bus komt om in de regio Bornem uit te proberen. De plannen liggen op tafel, helaas is het nog even on hold gezet. Vanuit de gemeente nemen we de voorstellen mee naar de besprekingen en hopen dat het licht snel op groen wordt gezet om het openbaar vervoer tussen de deelgemeenten en het centrum op punt te zetten.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio