Parkings Graspop gesloten door regen, organisatie vraagt wagens thuis te laten

Het campingterrein van Graspop is momenteel ook zompig. Foto: BERT DE DEKEN

Parkings Graspop gesloten door regen, organisatie vraagt wagens thuis te laten

Print
Dessel -

De organisatie van Graspop Metal Meeting in Dessel vraagt aan de festivalgangers om de wagen komend weekend liefst thuis te laten en met andere vervoersmiddelen naar de festivalweide af te zakken. Door de aanhoudende regen zijn enkele parkeerterreinen onbruikbaar verklaard.

De regen viel de voorbije dagen en weken met bakken uit de lucht, ook in Dessel. De festivalweide, camping en Metal Town bleven gelukkig gespaard van de wateroverlast. Er zijn wel enkele parkeerterreinen onbruikbaar verklaard. Daarom raadt de organisatie alle bezoekers aan om te kiezen voor andere vervoersmiddelen.

Zo kunnen de festivalgangers gemakkelijk met de trein komen. Ze stappen dan uit in het station van Mol (op 8km van het festivalterrein) en kunnen vervolgens een van de gratis pendelbussen richting festival nemen. Voor slechts 10 euro kan je een e-treinbiljet met bestemming Mol aankopen. De NMBS voorziet extra capaciteit, maar er zullen geen nachttreinen rijden. De laatste trein vertrekt al omstreeks 22 uur uit het station van Mol.

De organisatie raadt ook andere vervoersmiddelen als de fiets en de bus aan. Wie toch met de auto wil komen kan eventueel parkeren in de gemeente Mol.

Graspop in Dessel vindt dit weekend plaats van 17 tot 19 juni. Op vrijdag 17 juni staan onder meer Black Sabbath en King Diamond op het programma. Zaterdag 18 juni zijn Volbeat en Nightwish de headliners. Iron Maiden en Twisted Sister sluiten het festival af op zondag 19 juni.

Meer info over de mobiliteit van en naar het festivalterrein.