Politie pakt twee 15-jarigen op na gewelddadige diefstal op jong koppel

Foto: Photo News

Politie pakt twee 15-jarigen op na gewelddadige diefstal op jong koppel

Print
Mechelen -

Twee 15-jarige jongens zijn maandag door speurders van de politie Mechelen-Willebroek opgepakt op verdenking van een gewelddadige diefstal op een jong koppel zaterdagnacht in de Duivenstraat in Mechelen. De twee verdachten werden inmiddels voorgeleid voor de jeugdrechter.

Een jong koppel (17 en 22 jaar) werd afgelopen zaterdagavond omstreeks middernacht het slachtoffer van een diefstal met geweld met wapenvertoon in de Duivenstraat in Mechelen. Twee jongemannen dwongen hen onder bedreiging van een mes om hun smartphones en handtas te overhandigen.

De slachtoffers werden opgevangen door vrienden en de politie startte een buurtonderzoek en ging aan de slag met de ontvangen persoonsbeschrijving van de daders. Beelden van diverse bewakingscamera’s werden bekeken om de daders op het spoor te komen. Een aantal personen die mogelijk voldeden aan de persoonsbeschrijving werden in de loop van zondag en maandag onderworpen aan een grondige controle.

Onderzoek van de camerabeelden bracht de speurders van Mechelen-Willebroek maandag bij twee 15-jarige jongeren die werden opgepakt. Betrokkenen, afkomstig uit Mechelen en Antwerpen, werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat, waar ze de feiten bekend hebben. De jongeren werden voorgeleid voor de jeugdrechter, die besliste om hen in een jeugdinstelling te plaatsen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio