© JEFFREY GAENS

STVV verwelkomt zestien spelers en nieuwe coach op eerste training

Ivan Leko heeft woensdag tijdens zijn eerste training als coach van Sint-Truiden zestien spelers welkom geheten. Het sein voor de Kroaat om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen: “Ik ben overtuigd dat wij, als er nog een paar ervaren spelers bijkomen, een goede ploeg zullen hebben.”

Een dertigtal supporters, onder wie ere-voorzitter Jef Cleeren die in juli maar liefst 82 jaar lid van de club zal zijn, zagen hoe vijftien veldspelers plus doelman William Dutoit de training afhaspelden. Met Stef Peeters (van het Nederlandse MVV), Wolke Janssens (van Dessel Sport) en Lucas Damblon (van Sprimont) tekenden drie nieuwkomers present. De revaliderende Yohan Boli en de studenten Yentl Meyssen en Jens Verbeek sluiten pas later aan, net als Mamadou Bagayoko.

Voor Ivan Leko was het de eerste kennismaking met de spelersgroep van STVV. De Kroaat, die in 2014 kort OH Leuven trainde maar niet kon verhinderen dat de ploeg degradeerde naar tweede klasse, denkt dat zijn ploeg nog wat versterking kan gebruiken.

© BELGA

“Een nieuwe ploeg bouwen kost veel werk” aldus de 38-jarige Leko. “Maar dat beschouw ik als een uitdaging. Wij hebben eerst een sportieve en medische structuur moeten uitbouwen. Sportief gezien stel ik vast dat ik op dit ogenblik voornamelijk over een aantal jonge talenten beschik. Alleen met die jongeren zal het een onmogelijke opdracht worden. Wij moeten dan ook zeker een aantal ervaren spelers aantrekken, liefst fysiek sterke jongens want ook in gestalte zijn wij op dit ogenblik benadeeld. Twee tot drie aanwinsten, en dan bij voorkeur spelers voor de centrale as van de ploeg, moeten er minstens bijkomen. Maar ik heb er vertrouwen in dat wij zeker een goede ploeg zullen hebben.”

Philippe Bormans, CEO van de Truienaars, belooft dat de gevraagde versterking op komst is. “Ik kan nu al aankondigen dat wij twee spelers een contract hebben laten tekenen en dat we met nog twee andere voetballers, van wie ik de namen nu nog niet kan prijsgeven, een mondeling akkoord hebben. Ik kan wel al zeggen dat deze jongens allemaal uitgekozen werden om de centrale as op te vullen, met andere woorden van doelman tot spits. Eerstdaags zullen wij de namen bekendmaken.”

Sint-Truiden opent de competitie op zaterdag 30 juli op eigen veld tegen Lokeren, de club waar Leko in 2014 zijn voetbalcarrière afsloot.

© Photo News

MEER OVER STVV

Meer voetbalnieuws