© BELGA

Koppenbergcross finisht voortaan bovenop mythische helling

De Koppenberg krijgt in 2016 een nog belangrijkere rol in de jaarlijkse veldrit in Oudenaarde, tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee. De aankomststreep van de Koppenbergcross wordt voortaan getrokken pal op de top van de mythische kasseihelling.

vtvn

De handen de lucht insteken bovenop de beruchte Koppenberg: de winnaar van de volgende Koppenbergcross van dinsdag 1 november 2016 krijgt de primeur. De Sint-Pietersvrienden, organisatoren van de jaarlijkse Koppenbergcross, schuiven de renners voortaan een totaal vernieuwde omloop voor de wielen waarbij de wereldvermaarde Bult van Melden een prominentere rol krijgt.

De finishlijn wordt voortaan getrokken helemaal op de top van de Koppenberg, pal op het einde van misschien wel de bekendste kasseistrook van het land. De laatste honderden meters voor de finish gaan dus in stijgende lijn over de befaamde Koppenbergkeien. Ook de start van de veldrit verhuist, en dat naar de voet van de Koppenberg, met zicht op de steile streep kasseien. Tussen start en finish zullen uiteraard ook de weides op de flanken van de steile helling in Melden een belangrijke rol behouden.

Met de verhuis van de finish vieren de Sint-Pietersvrienden trouwens ook het 25-jarige jubileum van de Koppenbergcross. In 1991 verhuisden we onze veldrit van het vlakke Eine naar de Bult van Melden, en ook toen lag de aankomststreep bovenop de top van de Koppenberg getrokken. De winnaar van toen, Peter Van den Abeele, bekleedt intussen een hoge functie bij de internationale wielerfederatie UCI. Na twee aankomsten boven verhuisden de Sint-Pietersvrienden indertijd hun finishboog naar de vlakte aan de voet van de Koppenberg.

De komende weken en maanden werken de Sint-Pietersvrienden de vernieuwde omloop verder uit en worden alle logistieke vraagstukken opgelost. Het volledige parcours van de Koppenbergcross anno 2016 wordt in de aanloop van het veldritseizoen voorgesteld. De Koppenbergcross is dit jaar geprogrammeerd op dinsdag 1 november en is de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee, de opvolger van de bpost bank trofee.

Meer sportnieuws