© Isosport

Batshuayi: “Ik was een beetje verrast dat Origi mocht invallen”

Michy Batshuayi en Simon Mignolet waren de twee Rode Duivels die woensdagmiddag present tekenden op de dagelijkse babbel met de pers. Een vrolijke Batshuayi praatte over de volgende partij tegen Ierland, maar ook over de verloren wedstrijd tegen Italië. “Ik was een beetje verrast dat Origi mocht invallen”, zei hij. Mignolet vindt dan weer dat België meer rekening moet houden met de sterktes bij de tegenstander.

thbe

Batshuayi kwam maandagavond niet van de bank tegen de Italianen. Divock Origi, die andere spits van de Rode Duivels, mocht wel invallen. Batshuayi zei verrast te zijn door die invalbeurt van Origi. “Maar dat zijn de keuzes van de coach. Misschien had ik de ploeg wel iets kunnen bijbrengen. Wilmots heeft geen uitleg gegeven over de invalbeurt van Origi. Maar hij praat wel, met iedereen ook.”

“Lukaku liet zijn hoofd een beetje hangen”

De Marseille-spits zegt klaar te zijn om te starten tegen Ierland. “Natuurlijk ben ik ongeduldig om in actie te komen. Ik denk dat dat het doel is van alle bankzitters. Iedereen wil spelen, maar er kunnen er maar elf op het veld staan.” Hoe bondscoach Marc Wilmots zijn elf spelers tegen Ierland het veld gaat insturen, is nog niet geweten. Batshuayi wilde niet praten over de tactiek, en de optie om met een tweede spits te spelen. “Het is niet aan mij om daarover te praten.” Hij weet wel dat het niet simpel wordt tegen de Ieren. “Het is een stevige en compacte ploeg. Onze grootste fout zou zijn om te denken dat dat een makkelijke wedstrijd wordt. We mogen Ierland zeker niet onderschatten.”

Batshuayi kwam nog even terug op de verloren wedstrijd tegen Italië. Hij vindt niet dat er te weinig grinta in de ploeg zat. Over de match van Lukaku wilde Batshuayi ook iets kwijt. “Hij liet zijn hoofd een beetje hangen. Dat kan gebeuren als je niet scoort als spits. Misschien zet hij zich wel wat te veel onder druk om te scoren. Maar zo is hij altijd al geweest.”

“Ik heb nog niets bewezen”

Ten slotte had Batshuayi het ook even over zijn rol bij de Rode Duivels. “Ik voel me goed in de groep. Of ik evenveel krediet heb als de andere spitsen, weet ik niet. Ik heb nog niets bewezen. En welke nummer ik heb in de hiërarchie, moet je aan de trainer vragen. Ik ben nummer... 22 (zijn rugnummer, nvdr)”, lachte hij.

Mignolet: “Dat is misschien wel beroepsmisvorming”

Ook tweede doelman Simon Mignolet kwam even praten met de pers. Hij analyseerde de Ierse tegenstander. “We kennen de tegenstanders uit Ierland heel goed. Ik weet ook op welke manier ze willen voetballen. de Ieren werken hard, maar ze hebben ook spelers die op de counter het verschil kunnen maken. We weten wat de kwaliteiten van jongens als Long, Keane en Walters zijn. Ik weet dat Walters nu licht geblesseerd is, maar Ierland heeft ook anderen die het verschil kunnen maken. Toch denk ik dat onze individuele kwaliteiten toch nog groter zijn. We moeten vooral oppassen voor het blok dat ze zullen vormen. We moeten proberen lessen te trekken uit de match tegen Italië.”

© Photo News

Mignolet had het ook over de kritiek van Courtois op de tactiek na de match tegen Italië. “Dat is misschien wel beroepsmisvorming. Als doelman zie je wat er voor je gaande is. Wilmots heeft met Courtois gepraat na de match en alles is nu uitgeklaard.”

“Het is goed dat dit ons nu is overkomen”

Mignolet probeert de nederlaag tegen Italië positief in te zien. Het is goed dat we dit nu zijn tegengekomen. Als dit ons in de achtste finales overkomt, is het meteen gedaan. Nu kunnen we lessen trekken. En we kunnen hierdoor misschien zelfs verder raken in het toernooi. Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat we dan ver zouden raken. Vier jaar lang hebben we goede resultaten behaald omdat we van onze eigen sterkte uitgaan. Maar de andere ploegen spelen nu op een andere manier tegen ons. Italië deed dat tegen ons en we moeten opletten dat we niet in dezelfde val lopen.”

De Liverpool-doelman kwam ook terug op zijn rol als tweede doelman. “Het is niet makkelijk om hier op de bank te zitten, want ik ben het gewend om altijd te spelen. Maar ik doe op training genoeg om klaar te zijn. Ik kom met de fitnesscoach speciaal elke dag vroeger om me fit te houden. Ik ben in eerste instantie hier om als groep een goed toernooi te spelen. Mijn individu en hoeveel ik speel komt op de tweede plek.”

“We moeten af en toe rekening houden met de gevaren bij de tegenstander”

Mignolet weet ook wat er anders moet. “We moeten af en toe wel eens rekening houden met de gevaren bij de tegenstander in plaats van van de eigen sterkte uit te gaan. Dat was niet alleen zo tegen Italië, maar ook tegen Noorwegen, en zelfs Finland. Het verschil met twee jaar geleden is gewoon dat zij nu op onze sterktes zijn ingesteld. We moeten niet blind zijn voor de underdogpositie van de tegenstander. We moeten hun gevaren en kracht goed analyseren.

Mignolet was ten slotte tevreden over de Belgische fans. “Het was leuk opwarmen voor de match tegen Italië als je die rode muur ziet.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws