Wilmots: “Ik ga kijken naar Ierland-Zweden en beslis nadien wie ik opstel”

Foto: BELGA

Wilmots: “Ik ga kijken naar Ierland-Zweden en beslis nadien wie ik opstel”

Print

Bondscoach Marc Wilmots praatte woensdagmiddag met de pers op het oefencomplex Le Haillan in Bordeaux. Hij kwam nog even terug op de nederlaag tegen de Italianen. Hij keek ook al even vooruit naar de wedstrijd tegen de Ieren, maar over de opstelling verklapte hij niets.

Wilmots moest op de persconferentie een aantal vragen over Witsel beantwoorden. “We hebben een speler nodig die ruimtes dichtloopt. Dat hij niet verticaal genoeg speelt? Je moet ook zien wanneer hij recupereert. Hij kan ook pas de verticale pass geven als hij daar de gelegenheid toe heeft.”

De bondscoach had het ook even over het gebrek aan agressiviteit tegen Italië. “Professionele overtredingen zitten niet in ons DNA. Het is moeilijk om dat erin te krijgen. Maar ik heb het maar over twee à drie momenten in de match dat die fout gemaakt moet worden.”

“Ik ga kijken naar Ierland-Zweden en beslis nadien”

Batshuayi zei woensdagmiddag dat de invalbeurt van Origi tegen Italië hem had verrast. Wilmots verdedigt nu die wissel. “Ik dacht dat hij met zijn snelheid had kunnen renderen.” Hij ging ook even door op de uitspraak van Batshuayi dat hij goed is in de kleine ruimte. “Romelu is daar ook beter in geworden.”

Wilmots wilde nog niet zeggen wie hij zaterdag tegen Ierland als spits zal opstellen. Hij weigerde te bevestigen dat Lukaku zal starten. “Ik ga kijken naar Ierland-Zweden en beslis nadien wie ik opstel. Ik ga bekijken welk profiel van spits het beste is om te laten starten. Ik heb vier verschillende profielen. De spits moet in ieder geval meer bewegen, maar ook druk zetten op de tegenstander.” Wilmots beseft dat zijn spitsen nog jong zijn. “We hebben enkel jonge spitsen, geen ervaren mannen als Mandzukic of Pellè. Wacht tot over een paar jaar.

“Hazard en De Bruyne zouden speelklaar moeten geraken”

Wilmots weigerde verder ook te bevestigen dat dezelfde defensie van tegen Italië zal starten tegen Ierland. “Het verschil tussen Italië en ons is dat wij alles opnieuw moeten bouwen. Zij hadden de as van Juventus al.”

Ook Eden Hazard en Kevin De Bruyne kwamen aan bod tijdens de persconferentie. Ze sukkelen respectievelijk met knie/lies en dij, maar het duo zou na de nodige rust en verzorging speelklaar moeten raken tegen zaterdag. Ze lieten de oefensessie van woensdag wel zoals voorzien schieten. “Hazard is vandaag in het hotel gebleven en werkte daar met kine Dimitri Lowette wat fiets- en zwemoefeningen af. De Bruyne was wel in het trainingscentrum en werd daar verzorgd. Normaal gezien verschijnen ze morgen allebei opnieuw op het trainingsveld, maar dat moet ik nog even afwachten tot ik terug in het spelershotel geraakt ben en met de medische staf gesproken heb. Ik blijf voorzichtig.”

De andere 21 Duivels trainden ruim anderhalf uur. “De teleurstelling na het verlies tegen Italië is verteerd, we hebben goed getraind en de spelers zijn gerecupereerd. Vanaf nu focussen we ons volledig op Ierland, straks bekijk ik hun openingsmatch van maandag tegen Zweden.”

Meer voetbalnieuws