© AP

© AP

© AP

© AP

1/4

Zo liep het af met de Russische hooligan die Vlaming aanviel

De foto’s van Jens Cilissen (22) tijdens de wedstrijd Rusland - Engeland gingen de wereld rond. De Limburger volgde de wedstrijd in een shirt van Engeland, en werd op het einde van de wedstrijd aangevallen door Russische hooligans. De foto’s werden miljoenen keren gedeeld en gebruikt in nieuwsberichten over de hele wereld. Nu is er ook een filmpje opgedoken dat toont wat er enkele seconden later gebeurde.

Op de amateurbeelden uit het Stade de Vélodrome in Marseille herken je Jens Cilissen in zijn rode T-shirt van de nationale ploeg van Engeland. Hij deinst achteruit als de man met witte T-shirt en korte beige broek hem aanvalt. Maar wat de foto’s niet toonden, is dat de Russische aanvaller vlak daarna tegen de vlakte werd geslagen door een welgemikte vuistslag van een andere supporter.

“Het gebeurde net na het doelpunt van de Russen”, vertelde Cilissen zijn verhaal eerder aan Gazet van Antwerpen. “Aanvankelijk bleef alles rustig. Ik maakte me niet veel zorgen, want er zaten nog meer mensen met een Engels shirt. Tot de Russen een goal scoorden. Ook mij hebben ze te grazen genomen. Ik heb gelukkig niets gebroken. Niemand van onze groep raakte gewond.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.