© JORGE DIRKX

© JORGE DIRKX/MEDIAHUIS

1/2

Roel Vanderstukken en Nordin krijgen hoofdrol in nieuwe Chaplin-musical

Nordin De Moor en Roel Vanderstukken nemen dit najaar de hoofdrollen voor hun rekening in de nieuwe musical ’Chaplin’, een productie van Music Hall gebaseerd op een Broadwaymusical uit 2012 over het leven van de legendarische komische acteur en regisseur Charlie Chaplin (1889-1977). De Moor krijgt de rol van Charlie toebedeeld, Vanderstukken speelt diens broer en manager Sydney. Voor Vanderstukken wordt het zijn musicaldebuut.

’Chaplin’ is een Broadwaystuk van componist Christopher Curtis en librettist Thomas Meehan, dat zij samen met onder meer regisseur Mariano Detry herwerkt hebben tot een internationale versie. Music Hall krijgt naar eigen zeggen de exclusieve rechten daarvan, en Vlaanderen de primeur.

Origineel beeldmateriaal

“We hebben het verhaal herwerkt en nieuwe nummers toegevoegd”, zegt Geert Allaert, ceo van Music Hall. “Bovendien hebben we de goedkeuring van de stichting die de nalatenschap van Chaplin beheert, wat ons toelaat om origineel beeldmateriaal te gebruiken als ondersteuning tijdens de voorstelling. Dit is een heel ambitieus project, dat we hopelijk na Vlaanderen succesvol naar het buitenland kunnen brengen, net zoals bij Peter Pan.”

’Chaplin’ vertelt het verhaal van de man achter het iconische figuurtje The Tramp. Zo zal aan bod komen hoe Chaplin zelf een haat-liefdeverhouding had met het feit dat het publiek hem nagenoeg alleen op die manier kende en hoe de man omging met zijn tanende succes na de opkomst van geluid en kleur in de filmindustrie. Het verhaal speelt zich af in een oude filmstudio, waar Chaplin mijmert over zijn leven en carrière. Ook enkele van zijn meest memorabele filmmomenten worden tot leven gebracht, stelt Music Hall.

De try-outs voor ’Chaplin’ beginnen op 15 december in zaal Capitole in Gent. Vanaf 22 december is de musical te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg. Info en tickets op www.musichall.be .

Nu in het nieuws