Gianluca di Taranto mag als eerste Belg stage lopen in Osteria Francescana

Sommelier The Jane werkt in beste restaurant ter wereld

Print

Foto: Patrick Hattori

Antwerpen 2018 / Mechelen -

Osteria Francescana in Modena is sinds gisterennacht het beste restaurant ter wereld. En de 27-jarige Gianluca Di Taranto, die sommelier is in The Jane, mag er in de zomer stage lopen.

Dinsdagmorgen om 2u werd de jaarlijkse lijst van 50 Beste restaurants bekendgemaakt. Daarin is geen plaats meer voor een Belgisch restaurant. Tot twee jaar geleden resideerde het Hof van Cleve van Peter Goossens negen jaar lang in die lijst. Maar alleszins één Belg, Gianluca Di Taranto uit Mechelen, mag zich verheugen op een werkverblijf in het beste restaurant ter wereld. De hoofdsommelier van The Jane mag in juli stage lopen in de nummer één, de Osteria Francescana in het Noord-Italiaanse Modena.

“Het deed me wel iets, toen chef-kok Nick Bril (van The Jane, red.) me gisterennacht sms’te dat ik ging stage lopen in officieel het beste restaurant ter wereld”, zegt Gianluca Di Taranto. “En dan te weten dat ik dik tegen mijn zin aan de studie sommelier ben begonnen. Maar vader verplichtte me eigenlijk.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio