Man die vriendin tweemaal aanreed schuldig aan poging moord

Man die vriendin tweemaal aanreed schuldig aan poging moord

Print
Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man schuldig bevonden aan poging moord, omdat hij tot tweemaal toe zijn toenmalige vriendin aanreed met de wagen. De man was na de feiten naar Spanje gevlucht. Hij was ook tijdens de behandeling van zijn proces in Spanje en hij kwam ook woensdag niet naar de rechtbank om zijn vonnis te aanhoren. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding, omdat er vermoedens zijn dat hij zich aan zijn straf zal proberen te onttrekken.

Het toenmalige koppel kreeg op 7 januari 2013 na een bezoekje aan de bioscoop ruzie in de wagen. Toen de dame uitstapte om te voet naar huis te gaan, kreeg ze enkele flinke vuistslagen en greep de man haar bij de keel. De man vertrok daarop met de wagen maar besloot wat verder om terug te keren.

Toen hij zijn vriendin op het voetpad zag wandelen, reed hij haar langs achteren aan met de wagen. De man wilde haar naar eigen zeggen niet omver rijden, maar enkel rakelings passeren en zo bang maken. Hij stapte uit om te kijken wat er gebeurd was, zei dat het niet de bedoeling was, stapte terug in en reed verder. Daarbij reed hij de dame opnieuw aan en verbrijzelde haar been. Een getuige zag alles gebeuren.

Na de feiten vluchtte de man naar Spanje waar hij vijf weken later kon worden opgepakt. Volgens zijn verdediging was dat een paniekreactie. De man stond terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg maar die feiten werden geherkwalificeerd tot poging moord. “Hij heeft ze eerst in de auto proberen te wurgen en reed nadien zijn slachtoffer tweemaal aan met de wagen. Dan heb je de wil om iemand te doden”, klonk het.

De man werd veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf. De BMW waarmee hij de feiten pleegde, wordt verbeurdverklaard.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio