Een lange autorit en winegums ... dit doen Antwerpse Duivelfans ermee

Print
Antwerpen - Wat doe je onderweg naar huis van Lyon naar Antwerpen na een verloren match van de Rode Duivels? Met een pakje winegums en een stop-motion-app heel veel, zo blijkt. Zes vrienden uit Antwerpen maakten bovenstaande video waarin de zwart-geel-rode winegums hun smakelijke tegenstanders wél weten te verslaan.

"Om toch iets te doen om de moraal op te krikken na de verloren wedstrijd, gingen we in de wagen aan de slag met de snoepjes", vertelt Tom Van de Poel. "Omdat er file was, had onze gps ons via een alternatieve weg gestuurd, waardoor een groot deel gefilmd is op een hobbelige weg, en dat bij zo'n nauwkeurig stop-motion-werk."

In totaal gebruikten de vrienden 284 foto's voor hun video. Eerst verdrijven de zwart-geel-rode snoepjes de Italianen van het veld en daarna zijn de Ieren aan de beurt. De vrienden hebben dan ook maar één boodschap: "We moeten blijven supporteren voor onze Rode Duivels."

Ondanks dat de wedstrijd tegen Italië "een koude douche" was, was de sfeer in Lyon toch heel warm volgens Tom. "De Italianen en de Belgen hebben samen gefeest, samen gezongen, zo hoort een EK te zijn. Het is heel jammer dat niet iedereen er een feest van maakt."

Vrijdag vertrekken de vrienden opnieuw richting EK, dit keer naar Bordeaux voor de match tegen Ierland. "Wie weet kunnen we dan een volgend filmpje maken", lacht Tom. 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio