Derde Ubuntu-festival opent met langste picknick

Print
Boom - Het derde Ubuntu-festival, het flink groeiende kleine broertje van het vroegere Mano Mundo, vindt plaats op zondag 19 juni en wordt opnieuw op gang getrokken met 'De langste picknick' op de Kaai, net als vorig jaar.

Het Ubuntufestival pakt uit met optredens van onder meer Buurman, Leki, Rootsriders, Stefan Dixon, Radio Oorwoud en Hannelore Bedert, Tabizla en ook stand-up comedienne Veerle Malschaert is van de partij. Verder zijn er workshops, debatten, straattheater, wereldmarkt en een Food Corner te vinden. Ubuntu betekent in het Swahili 'solidariteit', en draagt ook de waarden als respect, duurzaamheid, solidariteit enz. uit. Honger hoeft u niet te lijden, u kan u er terecht bij de eetkraampjes met Tibetaanse keuken tot American streetfood. Ook Würst, het hotdogrestaurant van Jeroen Meus, is aanwezig. Of de keukenpiet zelf te zien zal zijn is nog niet zeker. 'De langste picknick', start net als vorig jaar om 12u.

Oktoberfest, dernykoers en Theater aan Twater

Op vrijdag 17 juni start het fe(e)stivalweekend om 19u met een After Work – Oktoberfest. Net daarvoor heeft op de Heldenplaats de voorstelling plaats van het internationaal deelnemersveld van de dernykoers. Zaterdag 18 juni kan u vanaf 14u aan de Kaai terecht voor het internationaal theaterfestival Theater aan Twater, 10 uur lang spektakel van de hoogste (inter)nationale plank, vanaf 14u en om 15u kan u er de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels op groot scherm volgen. http://www.ubuntufestival.be

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio