© Photo News

Opnieuw geweld tegen politie in Brussel: patrouillewagen bekogeld

Een patrouillewagen van de lokale politie Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel is dinsdagnamiddag door een tiental jongeren bekogeld met stenen. Dat gebeurde in de Modelwijk in Brussel, toen de agenten op zoek waren naar de daders van een bromfietsdiefstal. Die ontkwamen, maar vijf stenengooiers werden wel geïdentificeerd. Dat meldt de politie woensdag

De politie AMOW kreeg in de late namiddag een melding van een bromfietsdiefstal langs de Romeinsesteenweg in Wemmel. Het slachtoffer had zijn rijwiel geparkeerd op de oprit van zijn bedrijf maar dat bleek na het werk verdwenen. Analyse van de beelden van de bewakingscamera’s leerde dat twee jongemannen er met de bromfiets vandoor waren.

Een patrouille van de politie AMOW die even later in de Modelwijk rondreed, zag daar enkele jongeren op een parkeerterrein rondrijden met scooters. Bij het zien van de politie gingen de jongeren er vandoor, waarna de politie naar de andere zijde van de Modelwijk reed en daar één van de verdachten van de bromfietsdiefstal opmerkte, rijdend op de gestolen bromfiets, met een passagier achterop. De verdachten namen de vlucht door het park richting Romeinsesteenweg naar de parking van blok 5.

De agenten moesten de achtervolging te voet voortzetten, maar de verdachten konden ontkomen. Terwijl de politiemensen naar hun wagen terugkeerden, werden ze echter door een tiental jongeren met stenen bekogeld. De agenten bleven ongedeerd, maar twee zijruiten van de patrouillewagen sneuvelden.

Vijf stenengooiers werden geïdentificeerd. Het ging om jongeren uit Brussel, tussen 20 en 25 jaar oud.

Nu in het nieuws