Man (33) die met jachtgeweer door raam van café schoot moet veertig maanden cel in

Print

Foto: Dirk Van de Velde

Ranst -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Karim M. (33) uit Ranst woensdag veroordeeld tot veertig maanden cel. Hij had eerder dit jaar met een jachtgeweer door het raam van café Gildenhuis in Ranst geschoten. Twee klanten raakten daarbij gewond.

Karim M., die in de Gasthuisstraat café ‘t Klooster uitbaat, was op 10 februari in café Gildenhuis in de Lievevrouwestraat beland. Hij raakte betrokken bij een ruzie en werd aan de deur gezet. “Ik krijg jullie nog wel”, had hij geroepen.

Hij ging thuis een jachtgeweer halen en ging terug naar het café, waar hij vanop straat door een raam schoot. Twee klanten werden geraakt door hagel en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Karim M. werd later die nacht in zijn woning gearresteerd. Hij had gedronken. De politie vond er tijdens een huiszoeking niet alleen het jachtgeweer, maar ook een geluidsdemper. De man had daar geen vergunningen voor en was in 2015 al veroordeeld voor verboden wapendracht.

Karim M. beweerde niet te weten dat er nog klanten in het café aanwezig waren. Hij wou alleen maar aandacht vragen en had niemand willen verwonden. De rechtbank vond dat niet geloofwaardig en veroordeelde hem voor opzettelijke slagen en verwondingen en inbreuken op de wapenwet. Hij moet de twee slachtoffers in totaal ruim 11.200 euro aan schadevergoedingen betalen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio