© AFP

Pellè geraakt speelklaar voor match tegen Zweden

Antonio Conte kan vrijdag in de wedstrijd tegen Zweden rekenen op Graziano Pellè. Dat maakte de Italiaanse voetbalbond woensdag via Twitter bekend. De 30-jarige aanvaller, die de Rode Duivels maandag in de toegevoegde tijd de doodsteek gaf, moest dinsdag verstek laten gaan voor de training van de ‘Squadra’ met last aan de voet.

Pellè liep de voetblessure op tijdens het duel tegen België, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat hij geen schade opgelopen heeft. De Southampton-speler kwetste zich tegen de Rode Duivels ook nog aan de vinger, maar zal woensdag zijn rentree maken op training.

De zege tegen de Belgen heeft de Italianen een boost van vertrouwen gegeven. Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, ziet de ‘Squadra’ zelfs de EK-finale bereiken. De man heeft ook al een favoriete tegenstander in gedachten. “We hopen op een finale in Parijs tegen Frankrijk”, verklaarde een euforische Tavecchio. “Ik heb altijd gezegd dat Italië ambitieus moest zijn. We zijn optimistisch over onze kansen.”

Tavecchio wordt bijgetreden door ex-bondscoach Giovanni Trapattoni, die denkt dat Italië “iedereen verrast en de finale bereikt.” Ook Conte krijgt een pluim van de 77-jarige gepensioneerde trainer die van 2000 tot 2004 zijn land coachte. “Ik moet Antonio feliciteren”, aldus Trapattoni. “Hij bewijst dat hij een groot trainer is en heeft erg goed gewerkt met het team. We mogen trots zijn op onze ploeg.”

Italië versloeg maandag tijdens de eerste match in groep E België met 2-0. Vrijdag spelen de Italianen, leider in de poule met drie punten, tegen Zweden, dat eerder gelijkspeelde tegen Ierland (1-1).