Tall Ships Races ook via waterbus bereikbaar

Print

De waterbus op de Schelde in Antwerpen. Foto: Stad Antwerpen

Antwerpen -

Tijdens de Tall Ship Races zullen voor de allereerste keer waterbussen worden ingezet. Dat maakte schepen voor Haven Marc Van Peel woensdagochtend bekend op een persconferentie in de trouwzaal van het Antwerps stadhuis.

De Waterbus zal op vaste tijdstippen uitvaren tussen Hemiksem, Hoboken en het Steenplein. Bezoekers uit het Waasland kunnen de overzetboot nemen vanuit Kruibeke naar Hoboken of vanuit Bazel naar Hemiksem. In totaal zouden de boten zo’n 10.000 bezoekers kunnen vervoeren.

Bezoekers betalen 2 euro voor een tochtje heen en terug. Kinderen jonger dan 12 varen gratis mee. Om de oversteek zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt aangeraden om tickets op voorhand te kopen op deze website . Aan de pontons van Hemiksem en Hoboken wordt kinderanimatie voorzien en zullen foodtrucks worden opgesteld.

Tall Ships Races ook via waterbus bereikbaar
Foto: EPA

De Tall Ships Races, die plaatsvinden van donderdag 7 tot en met zondag 10 juli, moeten dit jaar het grootste Antwerpse zomerevenement worden. De stad hoopt in vier dagen tijd 500.000 bezoekers te ontvangen.

Voor deze zesde editie meren zo’n 50 schepen in Antwerpen aan. Zij hebben samen 4.000 trainees en 40 officieren aan boord. Wie de indrukwekkende zeilschepen wil bewonderen, moet op de wandelboulevard zijn die zich uitstrekt van het Steenplein tot de Rijnkaai. Ook rondom het Museum Aan de Stroom (MAS) en aan het Kattendijkdok zijn pareltjes van schepen te zien. Van donderdag tot en met zaterdag houden de schepen gratis opendek van 10 tot 18 uur.

Bij de deelnemende schepen zijn bekende gezichten als de Dar Mlodziezy en de Gulden Leeuw, maar ook exemplaren die nog nooit Antwerpen aandeden, zoals de Venezolaanse Simón Bolívar en de Mexicaanse Cuauthémoc. Alle schepen samen hebben 4.000 trainees en 40 officieren uit 30 landen aan boord. Twee schepen varen mee onder Belgische vlag: de 23 meter lange tweemaster Rupel en de 17 meter lange oceaanzeiler Tomidi.

Meer video's via www.atv.be

Meer informatie over de Tall Ships Races vindt u hier .