Wauters en Meesseman winnen, Minnesota schrijft geschiedenis in WNBA

Foto: Minnesota Lynx

Wauters en Meesseman winnen, Minnesota schrijft geschiedenis in WNBA

Print

Ann Wauters (Los Angeles Sparks) en Emma Meesseman (Washington Mystics) waren dinsdag allebei aan het feest in de WNBA. Minnesota Lynx tekende met een elfde zege op rij dan weer voor de beste seizoensstart ooit.

Ann Wauters klopte met de Sparks in het eigen Staples Center Chicago Sky met 98-85. Net zoals de voorbije wedstrijden was de inbreng van Belgiës meest gelauwerde speelster beperkt. Ze stond 1:39 op het terrein en kon zich daarin niet onderscheiden. Haar teamgenote Nneka Ogwumike kroonde zich met 27 punten tot topschutter van de partij.

Emma Meesseman was wel beslissend voor haar team Washington in de confrontatie met Connecticut Sun. De Belgian Cat leidde haar ploeg met 23 punten naar de 106-109 zege in de Mohegan Sun Arena in Uncasville. In het verliezende kamp blonk Alex Bentley uit door 31 punten te scoren.

De Minnesota Lynx versloegen dinsdag voor eigen publiek Indiana Fever met 87-63. Daarmee boekte het team uit Minneapolis een elfde opeenvolgende zege in het nog prille WNBA-seizoen, een record.

Het vorige record stond met tien zeges (in 2012) ook op naam van Minnesota en werd dinsdag overigens geëvenaard door de Sparks van Ann Wauters. Beide ploegen domineren het klassement in de Western Conference.

Washington Mystics staat met vijf zeges en zeven nederlagen vierde in de Eastern Conference.

Meer sportnieuws