© belga

Ex-Mechelenspeler op EK voetbal ontketent rel in thuisland

Net voor het cruciale duel tegen Zwitserland is heel Roemenië in de ban van een rel rond Denis Alibec. Sportkrant Gazeta pakte gisteren uit met het verhaal dat de spits zich vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk in de kleedkamer terugtrok om een sigaretje op te steken. De ex-speler van KV Mechelen staat al jaren bekend als een enfant terrible.

gegy

Vrijdagavond 10 juni, openingswedstrijd van het EK tussen Frankrijk en Roemenië. Iets na de rust wil Roemeens bondscoach Angel Iordanescu Denis Alibec inbrengen, maar de spits is nergens te vinden. Niet op de bank, niet in de opwarmingszone. Een lid van de technische staf gaat op zoek naar de voormalige speler van KV Mechelen en betrapt hem in de kleedkamer met een sigaretje.

Met dat verhaal pakte een Roemeense krant gisteren uit. Leugens volgens Alibec en zijn coach. Maar het verhaal zorgt wel voor een flinke rel in het Roemeense kamp. Tijdens zijn persconferentie van gisteren veegde Iordanescu de journalist die het artikel schreef de mantel uit. “Er klopt niets van. Jullie hebben geen bewijzen. Dit doen jullie om de speler en de ploeg te destabiliseren.” Ook Alibec ontkent het verhaal. De officiële versie is dat Alibec in de kleedkamer was om zijn voetbalschoenen te zoeken.

Dat Alibec geen doetje is, weten ze wel bij KV Mechelen. Malinwa huurde de Roemeense belofte in 2011 van de Italiaanse topclub Inter, maar ontsloeg hem na enkele maanden om dwingende redenen. Zo verzamelde de linkspoot meer boetes dan speelminuten en schonk hij zijn clubkostuum weg aan een vriend. Hij knalde ook met zijn wagen tegen die van beloftendoelman Clint Alliet en ging tijdens een training op de vuist met Alessandro Cordaro.

Inter leende Alibec nog twee keer uit en liet hem in 2014 definitief terugkeren naar zijn vaderland bij Astra Giurgiu.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws