© Belga

Titelverdediger Chili verovert laatste ticket voor kwartfinale Copa America

Titelverdediger Chili heeft zich dinsdag als achtste en laatste land geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America Centario in de Verenigde Staten.

In het Lincoln Financial Field Stadium in Philadelphia won Chili op de derde speeldag in groep D met 4-2 van Panama. Hoffenheimspits Eduardo Vargas (15. en 43.) en Arsenalwinger Alexis Sanchez (50. en 89.) scoorden allebei twee keer. Panama was na amper 5 minuten op voorsprong gekomen via Miguel Camargo maar moest daarna de wet van de sterkste ondergaan.

In de andere wedstrijd in de poule klopte Argentinië in Seattle Bolivia met 3-0. Erik Lamela (13.), Ezequiel Lavezzi (15.) en Victor Cuesta (32.) tekenden voor de goals bij de vicewereldkampioen. Lionel Messi, in de vorige wedstrijd tegen Panama nog goed voor een hattrick, viel net als Lucas Biglia (ex-Anderlecht) in bij de rust.

Argentinië wint de poule met een perfecte 9 op 9. Messi en co spelen in de kwartfinales tegen Venezuela. Chili neemt het op tegen Mexico. De twee andere kwartfinales zijn VS/Ecuador en Peru/Colombia.

Programma kwartfinalesKwartfinales:16 juni in Seattle (Washington): Q1, Verenigde Staten - Ecuador17 juni in East Rutherford (New Jersey): Q2, Peru - Colombia18 juni in Foxborough (Massachussetts): Q3, Argentinië - Venezuela18 juni in Santa Clara (Californië): Q4, Mexico - Chili

Halve finales:21 juni in Houston (Texas): HF1, winnaar Q1 - winnaar Q322 juni in Chicago (Illinois): HF2, winnaar Q2 - winnaar Q4

Troosting:25 juni in Glendale (Arizona): verliezer HF1 - verliezer HF2

Finale:26 juni in East Rutherford (New Jersey): winnaar HF1 - winnaar HF2

Meer sportnieuws