Drama bij Disney World: alligator sleurt peuter (2) mee

Print

Een 2-jarig kind is vermist nadat het in het water werd getrokken door een alligator. Dat gebeurde vlak bij een hotel op het Walt Disney World Resort in Orlando (Florida).

Enkele ooggetuigen verklaarden aan de lokale nieuwssite Orlando Sentinel dat ze het kind op het strand bij het water hebben gezien, maar niemand heeft de aanval van de alligator gezien.

Het hotel waar het drama plaatsvond is een Disney luxeresort. Het ligt aan de monorail die bezoekers in het pretpark in brengt. Volgens een hotelgast was er een filmavond op het strand, anderen zeggen dat het gezin naar het vuurwerk op het strand aan het kijken was.

“De jongen stond in het water te spelen, toen de alligator naar hem toe zwom en hem vastgreep”, vertelt reporter Christal Hayes van de Orlando Sentinel die ter plaatse is. “De vader spurte nog het water in probeerde nog met de alligator te worstelen, maar kon zijn zoon niet bevrijden.”

Op dit moment zoeken hulpdiensten in de baai naar de jongen. “We stoppen niet voor we het kind gevonden hebben”, verzekerde sheriff Jerry Deming.

Het gezin met drie kinderen was al drie dagen in Disney World, ze zijn afkomstig uit de staat Nebraska. Het Grand Floridian Resort is een van drie luxehotels in de baai van Disney World Orlando.

Derde drama voor Orlando

Het is al het derde drama in Orlando, gelegen in de staat Florida, deze week. Vrijdag werd The Voice-zangeres Christina Grimmie neergeschoten door een gestoorde fan na een optreden. Dit weekend schoot een extremist 49 mensen neer in een nachtclub.

.

Nu in het nieuws