© BELGAIMAGE

Niet alle Nederlanders blij met EK-versie van ‘België’

Bij afwezigheid van Oranje op het EK voetbal heeft de Nederlandse groep Het Goede Doel een EK-versie van zijn evergreen België uit 1982 gemaakt, die in drie dagen al ruim 200.000 keer werd bekeken. “Ik stond zelfs in dubio, maar ik neem nu toch het risico. Ik zet mijn geld op België”, zingen Henk Westbroek en Henk Temming.

dhs

De bewerking lokt verontwaardigde reacties uit bij sommige Oranje-supporters, tot bedreigingen via Twitter toe. “Als Nederlander mag je blijkbaar niet voor België supporteren”, zegt zanger en liedjesschrijver Henk Westbroek in het Algemeen Dagblad. “Ik krijg steeds meer het idee dat sport niet verbroedert maar verloedert.’’

Het Goede Doel nam de bewerking van België op in opdracht van een sponsor van de Rode Duivels. “Het was een bureau dat ons belde en ons 5.000 euro aanbood. In een kwartiertje hebben we dit in elkaar geflanst.” Westbroek en Temming willen gerust hun EK-versie zingen op Belgische bodem. “Het Goede Doel bestaat niet meer, maar als ze ons vragen, rijden Henk en ik naar Brussel.”

Ondanks de negatieve reacties gaat Westbroek de Belgen aanmoedigen op het EK. “Ja, want ergens vóór zijn, maakt het EK leuker. En het is een land met aardige mensen. En het eten is er beter dan in Nederland.”

Nu in het nieuws