Verkopers exotische vissen: “Haal geen Dory in huis”

Print

Disney en Pixar lanceren vrijdag de animatiefilm Finding Dory, met een vergeetachtig blauw picasso doktersvisje in de hoofdrol. Voor u zo’n exemplaar voor zoon- of dochterlief in huis haalt, leest u best toch maar even verder.

Als de nieuwe film Finding Dory nog maar half zo populair wordt als de voorganger met Nemo in de hoofdrol, dan zit het picasso doktersvisje met een probleem. Na het succes van Finding Nemo belandden wereldwijd ontelbare exemplaren van de guitige clownvisjes ergens in een aquarium. Talloze kinderen smeekten om een Nemo en kregen er ook één.

“Op zich was dat geen probleem, want de clownvisjes voelen zich snel thuis, ook in aquaria van amper twintig liter. Ze laten zich ook heel makkelijk kweken. Maar voor de gevolgen van de nieuwe film met in de hoofdrol picasso doktersvisje Dory houden we ons hart vast”, zegt expert Ronald Nijs eerlijk. “In tegenstelling tot clownvisjes zijn die picasso doktersvisjes namelijk niet te kweken in gevangenschap. Als de vraag wereldwijd zou exploderen, zal het erop neerkomen dat de zeeën leeggeroofd zullen worden. Het zou een ramp voor de soort zijn.”

.

Nu in het nieuws