BeachvolleybalBK in Ieper

Bob Douwen: “Van Hirtum was prima vervanger”

Verrassing in Ieper waar niet Robin Adriaensen maar wel Ruben Van Hirtum aan de zijde van Bob Douwen stond. Hoewel Douwen en Van Hirtum voor het eerst samenspeelden, behaalden ze een fraaie vijfde plaats.

divb

“Robin Adriaensen legde vrijdag zijn laatste examen af maar werd nadien ziek en had veertig graden koorts”, zegt Bob Douwen. “Zaterdagavond vond ik Ruben Van Hirtum bereid om de plaats van Robin in Ieper over te nemen. Het werd een tof weerzien met Ruben, die net als ik met volleyballen begon bij Tovo Tongerlo. Later speelden we nog samen in Booischot. Ondertussen is Van Hirtum uitgegroeid tot een vaste waarde bij landskampioen Roeselare.”

“Dat Ruben het ook in het zand kan, bewees hij meteen. Na winst tegen Kwinten Luyckx en Lars Maddens konden we in onze tweede poulewedstrijd meerdere setballen niet afwerken tegen Oscar Nuijtten en Yannick Pirali. Jammer.”

“In de kwartfinales mochten we het opnemen tegen Tim Lemmens en Anshel Vereecke. Na een zeer nipt verlies in de eerste set en opnieuw enkele gemiste setballen van mijzelf, was de veer gebroken. In onze wedstrijd voor plaats vijf tot acht waren Audry Frankart en Joppe Paulides onze tegenstrevers. Na een hele set op achterstand te hebben gestaan, konden we op de belangrijke momenten de nodige punten goedmaken om de set winnend af te sluiten. Ook de tweede set werd gewonnen.”

“Dit weekend speel ik opnieuw met Robin Adriaensen aan mijn zijde in Tervuren. Dat wordt een extra training voor de Continental Cup die de week nadien in Stavanger wordt gespeeld. Dat moet voor ons het hoogtepunt van het seizoen worden.”

Meer sportnieuws