DuatlonBK sprintduatlon in Gullegem

Bronzen Glen Laurens: “Dipje is achter de rug”

Print

Glen Laurens pakte zondag brons op het ultrakorte BK sprintduatlon in Gullegem. Tot in de laatste hectometers streed hij mee voor het goud.

Er vormde zich tijdens het eerste lopen (5km) al snel een kopgroep der favorieten met naast Laurens onder meer Pieter Heemeryck, Tim Van Hemel en Vincent Bierinckx.

“Tijdens het eerste lopen zat ik in de kopgroep van zes”, doet Laurens het wedstrijdverhaal. “Vlak na de wissel probeerde ik even weg te geraken, maar na 2km voelde ik dat het door de tegenwind zelfmoord zou zijn. Dan heb ik mij wijselijk laten inlopen. De benen voelden niet fris op de fiets.”

De zes bleven samen tijdens de 20km fietsen. Alles werd beslist in de loopfinale van 2,5km.

“Bij het tweede lopen besloot ik niet te wachten, want 2,5km is niet lang. Maar Tim Van Hemel zoefde me voorbij. Hij liep een tempo dat ik niet aankon. Op een bepaald moment liep hij niet meer verder weg en kon ik er zelfs terug naartoe lopen. Even lag ik op kop. Toen Vincent en Pieter weer aansloten en Tim een gaatje moest laten, gingen we met z'n drieën de laatste kilometer in. Toen voelde ik dat het beste eraf was. Met nog 500m te gaan moest ik tien meter prijsgeven, maar de derde plaats was wel binnen.”

Bierinckx won in 58'46 voor Heemeryck (58'53) en Laurens (58'59). De duatleet uit Begijnendijk kon leven met brons. “Ik ben toch vooral blij omdat mijn dipje na ziek te zijn geweest achter de rug is. De prestaties beginnen terug ergens op te lijken. Natuurlijk scheelde het niet veel. De top drie zat binnen de dertien seconden. Maar er komen nog kansen. Begin juli doe ik de duatlon van Kortrijk, er is nog het BK kwart en tussendoor doe ik nog een paar GP's in Frankrijk.”

Meer sportnieuws